Oh help..en een kijkje in mijn hart

Oh help. Wat voel ik me weer eens vreselijk ongeduldig :S Ik kijk uit het raam vanaf de 6e verdieping waarbij het buitenleven mij een bewolkt uitzicht bied met hier en daar een kleine zonnestraal en een stukje blauwe lucht. Wat verlang ik toch naar mooi weer…Die zonnestralen vertellen niets over de koude temperatuur, maar ik weet wel beter! Auto’s razen voorbij op de A10 -wat een haast- mensen rennen om de trein of metro te halen –wat een haast!- en om mij heen hoor ik mijn collegae druk aan het werk –maar gelukkig hebben we geen haast- :) En zoals zovaak de laatste weken.. gaat er weer een golf van emoties door mij heen. Ik voel me geïrriteerd door een aantal printer problemen die ik niet zo snel op weet te lossen. En meteen heb ik er geen zin meer in :S Is het al tijd? Kan ik al gaan?

Ik neem alles goed in mijn op en schrijf herinneringen in mijn geheugen en in mijn hart alsof het mijn laatste dag is..Dat doe ik trouwens al enige tijd. Het voelt of ik op brandende kolen zit! Het ongeduld wat ik voel groeit met de dag en ik bijt op mijn lip als ik bedenk dat HET in eens heel dichtbij komt. Het gaat snel. Maar niet snel genoeg. Het gaat evengoed nog zó langzaam! Een dubbel gevoel is het :( Een kettingreactie van ontelbare gedachten gaan door mij heen. Geluk. Verdriet. Ergens wel wat eenzaamheid. Opgetogenheid. Nervositeit. Stress –al is dit nu heel wat minder dan eerst- en….. vragen. Ze stapelen zich weer op zoals ik dat een aantal weken geleden had. Die vragen! Maar één ding weet ik wel zeker: Ik.Wil.Dit.Héél.Héél.Héél.Erg.Graag! (Is het nou al tijd?) Dat zegt niet dat alles even makkelijk is natuurlijk. Maar tegelijk met dat emotionele gedoe.. maakt mijn hart een sprongetje. Van geluk en blijdschap 😀 Het gaat ECHT gebeuren!!! Oh.Mijn.God!

De checklist heeft een aantal keren een update gekregen en langzaam aan werd alles afgevinkt.
Er zijn nog maar heel weinig zaken die geregeld hoeven te worden en dat geeft mij rust. Wat ben ik blij dat het meeste nu achter de rug is. Echter komen er dagelijks genoeg andere dingen bij die mij weer nerveus maken.. I guess it makes it equal again.

Afgelopen zaterdag 10-10-2009 heb ik mijn dozen opgestuurd. 6 dozen. Verpakt per 2. 3 pakketten dus. Ruim 38 kg. in totaal. Dat maakte mij ongeveer 124 euro lichter maar het is het me waard. Gelukkig is dát gedaan. Met veel dank aan Robert :)

Oh help. Komen ze wel aan? Wat als ze niet aankomen? Of dat er spullen uit gestolen worden? Wat als mijn pakketten kwijt raken? Nee… zo moet ik niet denken! Dat komt vast wel goed. Maar is het nou al een keertje tiiiiijjjjjd?!

Die laatste dag. Over 15 dagen. OMG! 15 DAGEN!!!! Wauw. Die komt akelig dichtbij. Akelig. Ja. Zo voel ik me. Ik vrees de dag die komen gaat! Niet omdat ik niet wil. In tegendeel zelfs. Ik heb verschrikkelijk veel zin in mijn nieuwe leven en ben ook ongeduldig omdat het nog steeds niet zover is. Maar jeetje wat een onderneming! (Oh Shit. als ik het vliegtuig maar niet mis. Als ze me maar doorlaten bij de paspoort controle. Als ze me er maar niet uit pikken bij de douane omdat ik al mn persoonlijke spullen bij me heb!)

Ik voel me vooral akelig omdat ik afscheid aan het nemen ben. Zoals ik vaak zeg de laatste tijd. Dat is niet makkelijk!! (Hoe heb ik in godsnaam óóit kunnen denken dat ik deze ondernemen “wel ff doe”?) Ik stel mijzelf gerust met de antwoorden dat het niet het einde van de wereld is. We hebben internet. We hebben telefoon. We kunnen brieven schrijven en mailtjes sturen. We hebben een webcam en met 4u vliegen ben je weer bij elkaar. Ja. Klopt. Maar wat nou als mensen mij vergeten? Uit het oog uit het hart? En dan die dag. Wat zal dat vreemd zijn als de mensen komen waarvan ik denk dat ze komen…! Veel ken ik al lang.. maar bijna niemand kent elkaar. En nu zal mijn leven samenkomen op 1 dag. Bijzonder niet? Hoe vaag!! Maar ik weet nu al.. ik zal het niet droog kunnen houden! :(

Een kijkje in mijn hart..
*************************

Gelukkig zijn het niet alleen maar tijden van verdriet en nare gevoelens. Je zou denken dat ik helemaal geen nare gevoelens heb of hoor te hebben… maar die zijn er helaas wel! Emigreren gaat niet alleen maar over rozen. Wel op langer termijn als het goed is… ;)maar op sommige momenten zie ik echt door de bomen het bos niet meer. Maar blijdschap en geluk hebben nog altijd de overhand. Het is iets leuks en dat wil ik graag zo houden. Het heeft me ook veel goeds gebracht… Meer goeds dan ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt, met veel dingen! 😀 Ik bedoel er niet mee dat ik de afgelopen jaren ongelukkig ben geweest. Zeker niet. Maar ik voel me wel in zekere zin bevrijd: Ik heb mijzelf gevonden. In eens weet ik helemaal goed wat ik WEL wil. En dat heeft een hoop onrust weggenomen. (ook waarvan ik niet eens meer in de gaten had dát ik het voelde) Ja ik overdenk nog steeds een hoop… maar de malenstroom is rustiger. Nu klinkt dat tegenstrijdig, gezien ik een lange periode zeer slecht geslapen heb. Maar die tijd lijkt nu ook voorbij. Het is wat kalmer in mijn hoofd. Maar vragen blijven natuurlijk altijd komen..

De goede dingen die het mij gebracht heeft koester ik. Zoals ik alles in mijn leven wat ik leuk vind koester. En dan niet alleen de dingen die ik ga ondernemen. De stappen die ik genomen heb om te bereiken –dat ik het aandurf!- maar ook vriendschappen en familie banden. Ik voel een veel betere band met mijn zus Olga, haar man Jeroen en mijn lieve neefje en nichtjes Dion, Selena en Lizzy. Ik hou heel veel van jullie en de band die we aan het opbouwen zijn is voor mij onbeschrijfelijk belangrijk. Ik zal jullie echt heel erg missen! De toenadering komt ergens qua gevoel op een verschrikkelijk moeilijk moment. Waarom nu nèt in een periode dat ik het land ga verlaten? Tegelijkertijd dat ik me dit afvraag, besef ik dat het juist dit misschien is wat de groei tussen onze band heeft versneld. En daar ben ik blij om! Ik wil jullie niet meer kwijt in mijn leven en ik hoop dat ik jullie snel mag verwelkomen in mijn nieuwe thuisland.

Daarnaast hebben we ook nog Anna. Lieve Anna.. ik ken je al zo lang. Wat moet ik zonder jou in mijn leven? Je vult me zo goed aan! Je kent me als geen ander –in fact..ik denk dat jij degene bent die het meeste van mij weet! Vind het helemaal te gek dat je volgend jaar weer op vakantie komt met die muttie! Ben blij dat ik je dan weer kan zien 😀 Hou heel veel van je!! –Friends forever!!!!-

Ester, wat ben ik blij dat ik jou heb gevonden…lieve schat. Ik zou jou voor geen goud meer willen missen… Ik sloot je in mijn hart en daar zal je voor altijd blijven!! Je begrijpt me altijd zo goed. Kom alsjeblieft ook snel weer naar jouw lief en naar mij 😀 We delen hetzelfde lot zal ik maar zeggen…Ik zal er altijd voor je zijn. And Erzi.. I told you before: Better be good for my sweet friend Es. If not, then I will find you!!!!

Lisette.. Jou heb ik een hele lange tijd niet gesproken en gezien. Maar je bent wel altijd in mijn gedachten gebleven. Ik ben blij dat we nu weer wat contact hebben… ik hoop dat ook jij me zal blijven volgen hier… en wie weet kom je nog eens een keertje duiken? 😀 Zou echt te gek zijn :) -Je kids kunnen ook komen leren vanaf 5 jaar 😛

Dieds!!! La chica bonita! Vind je echt een heel bijzonder mens en kan altijd met je lachen. Je straalt zóveel positieve energie uit… Mijn bioscoopmaatje ben je 😀 –En de Escape zal ik ook nooit vergeten door onze 230 foto’s actie hahahaah- Zal je erg gaan missen!! Hoop dat het snel beter zal gaan met je schouder.

Roooobeeeeeert straks ben je mijn baas niet meer. Kom ook eens duiken… dan kan ik ook een keer baas zijn 😛 Een goede vriend zal je voor mij altijd blijven. Ik ben echt heel blij met de hulp die je me geboden hebt…Dank je wel. Ben ook dankbaar en voor je begrip en geduld. Die zal ik de laatste tijd nog wel eens op de proef gesteld hebben –sorry- :) ik heb echt een hele leuke tijd gehad op het werk en dat komt ook door jou. Je hebt me vele kansen gegeven om te leren en te ontwikkelen!

And also a message for my cute and adorable askim 😀 in the text above I explain about my feelings for some people in my life and I tell about my feelings that I have lately. And now I will write something for you… Soon I will start a new adventure in my life… and this one is a part of an other adventure that started a few months ago when I decided to move to Türkiye. You are involved in it and this is making me very happy. Thank you for everything you did for me. You are SO cute! It will be great honey :) I am counting down for a long time already… but soon this will come to an end… and a new episode will start! 😀

Bedankt allemaal..(ook iedereen die ik nu niet genoemd heb.. ben je niet vergeten) voor het plezierig maken van mijn leven.. voor het luisteren naar alles wat ik kwijt wil.. voor het er voor mij zijn..voor het geven van liefde en vriendschap -ik beself steeds meer en meer hoe belangrijk dit is-!! Locked in my heart forever 😀

This entry was posted in Emigratie voorbereidingen | 2009. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...