Kleine Update

Een groter verslag over de afgelopen dagen komt nog…(Mijn verjaardag verslag bijvoorbeeld :D) maar hier even wat kleinigheidjes: 

*** Wanneer je wat naar mij toe wil sturen, wil je dan het volgende adres gebruiken?

Side Beldesi
Kemer Mah.
1536-SK / 22c Dana 2 Akinlar Sit.
Side / Manavgat / Antalya
Turkije

(Dana 2 Akinlar Sit. is de naam van het appartenmenten complex. Zo is het voor de postbode wat duidelijker. (Het blijkt dat de post soms niet goed aankomt maar op deze manier kan het niet missen!) Wij hebben nl. geen brievenbus. Alles wordt bij de bewaking achtergelaten en zij geven het door aan de mensen die hier wonen als er post binnen gekomen is voor ze.

*** Vanaf gisteren ben ik eindelijk helemaal verzekerd!! Dat is wel een vreugdedansje waard 😉 Het is een goede verzekering en de kosten zijn niet zo hoog.

*** Ik heb vanaf nu ook een Turks telefoonnummer! Deze is actief maar ik kan hem nog niet gebruiken omdat ik mijn eigen gsm niet bij me had toen ik dit nummer kocht. Ze hadden het imei nummer nodig om mijn gsm te activeren voor gebruik in Turkije. (met een Turks nummer dus) Ik ga nog een nieuwe gsm kopen dus ik hoop deze week nog gebruik te kunnen maken van dit nummer:

0090 531 284 81 03

*** Vanaf komend weekend zal ik voor twee weken waarschijnlijk geen tijd hebben om online te komen of te updaten:

Komende vrijdag de 20e gaan we naar Bursa, naar de bergen, en daar zullen we een paar dagen blijven. Dan zal ik de broer van Sinan ontmoeten.

Daarna gaan we 25 of 26 nov naar Balikesir en ontmoet ik de rest van de familie. De 27e begint het offerfeest. (Kurban Bayrami) We gaan niet zelf een schaap slachten gelukkig 😉 Dit doet de slager tegen betaling. De linkerhelft van het schaap wordt gegeven aan arme mensen en de rechter helft krijgen wij allemaal al hapklare stukken. Dat zullen we allemaal samen (familie van Sinan en wij) bereiden en eten dit gezamelijk (dus niet apart mannen en apart vrouwen) op. Hier ben ik ook wel blij mee. Ik mag gelukkig ook met links eten. In de islam is links onrein en rechts goed (right is right) maar zo streng zijn ze niet dus ik kan gewoon mijzelf zijn. Dus lekker linkshandig 😛

29 november is de dag dat Sinan zijn vader overleed een jaar geleden en hij zal dus ook nog geëerd worden.

Daarna gaan we 30 november of 1 december naar Istanbul naar Hilmi onze duikcollega en zijn vrouw Timsal. We hebben dan enkele dagen om Istanbul te bekijken en 3 december is een voetbalmatch van Sinan zijn lievelingsclub Galatsaray en daar moeten we dus naartoe (voor het eerst in mijn leven dat ik dit doe.. haha! IK HAAT VOETBAL! Maar voor één keer is het wel leuk. Ik begrijp de regels gelukkig dus ik snap wel wat er gebeurd op het veld)

Op 4 december gaan we dan met het vliegtuig vanuit Istanbul naar Antalya en komen we weer thuis.

*** Morgen ga ik met Sinan naar Antalya naar het grote winkelcentrum. We gaan lekker shoppen de hele dag en ook nog naar de bioscoop. Deze keer goed opletten dus of de film wel Engels gesproken is 😀

*** Vandaag eindelijk Mayra leren kennen! We hadden afgesproken bij de Burger King. Zij heeft meteen Sinan ontmoet die me gebracht had en in de tijd dat Mayra en ik lekker aan het kletsen waren wat anders ging doen. Het was super gezellig en de tijd vloog echt voorbij. Ook smaakte het eten erg lekker, ik waande me weer even in Nederland haha.

Mayra, je bent een leuke en lieve meid en ik hoop je snel weer eens te zien 😀 Ook hoop ik dat je veilig thuis bent gekomen 😉

De rest komt later 😀

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...