Van alles :)

23 december. December geeft mij voor het eerst een heel ander gevoel dan December mij normaal geeft. Terwijl het voor het eerst sinds jaren in Nederland weer eens wit is met de kerst, schijnt hier de zon en lig ik in mijn bikini een kleurtje te krijgen op het balkon. Ik heb dus niet echt het gevoel dat het winter is. De zon is er overigens niet altijd. Genoeg dagen hebben we het te doen met regen, wind en onweer. Maar de afgelopen dagen waren heerlijk!! 

Gezien ik de paar kilo’s die ik aangekomen ben sinds mijn aanwezigheid in Turkije, ook weer kwijt wil zijn wanneer ik naar Nederland kom, ben ik samen met Sinan aan het sporten geslagen. Maar wij luie donders kunnen elkaar niet altijd zo motiveren als we eigenlijk voor ogen hadden 😉 Het sporten is dus maar bij één keer gebleven. Het was heerlijk! Dat wel! Maar Sinan had de volgende dag spierpijn in één been, en dus stelde we het een dag uit. En ik voelde me toen niet zo lekker en zag dat ook wel als een goed excuus om weer een dagje lui te zijn.

De dag erna werden we te laat wakker om nog actief te worden, dus stelde we het weer een dag uit. Een dag later hadden we veel te doen omdat Emrah en Nihat bij ons kwamen eten en wij alles nog moesten voorbereiden en opmoesten ruimen. En daarna in de avond gingen we naar onze stamkroeg dat eigenlijk geen kroeg is maar meer iets weg heeft van een blokhut in de bergen met een heerlijke openhaard en banken in plaats van stoelen. Het ziet er echt heel gezellig uit!

Deze keer had ik weer een leuke kattenervaring. Sinan staat er iedere keer weer versteld van. Ik had ze niet eerder gezien nog, en deze rode kat mij ook niet. Het wilde niet aangeraakt worden of wat dan ook maar ik had geduld en stak vrolijk mijn hand uit om hem te laten wennen aan mij. Ik stond er verbaasd van hoe snel het ging maar nog geen 5 minuten later sprong hij op schoot en nam iedere onmogelijke houding aan om te genieten van mijn geaai en ondertussen ook een poging te kunnen doen om een beetje te slapen. Ik had natuurlijk weer een grijns van oor tot oor. En Sinan was weer eens verbaasd.

De kat week de rest van de avond niet van mijn zijde. Heerlijk om af en toe zo een beetje te kunnen vertroetelen!!! Ik mis het echt heel erg, een huisdier!! Later vertelde Sinan me dat hij zowaar ook nog eens van katten gaat houden door mij haha.

Maar goed, de volgende dag hadden we nog teveel alcohol in ons bloed om weer actief te kunnen zijn. De dag erna was het te koud om actief te worden en zo kan ik wel door blijven gaan. We zeggen altijd tegen elkaar: MORGEN gaan we het ECHT DOEN!!!!!!!!

NOT.

Wel eten we gezonder. Dat deden we al want echt niet dat er ingeblikt voedsel of kant en klare maaltijden in onze koelkast te vinden zijn. Alles is vers. But it was too much!! We kookte zeker twee keer per dag. Aten veel eieren met groene pepers, tomaat, champignon, de nodige kruiden en met brood. En dan ook nog een avondmaaltijd en eventueel wat tussendoortjes. Soms chocolade maar veelal ook heel veel fruit. Daar zijn we mee gestopt. Nu eten we braaf musli of granen cornflakes tijdens het ontbijt :) Dat lijkt toch sneller te vullen en langer te vullen dan het andere.

Ik ben nu wel al blijvend een kilo kwijt dus het gaat de goede kant op in ieder geval hehe 😀

Daarnaast zijn we ook bezig om de trouwpapieren te regelen. Samen met Emrah die al eens met de kluitje gewassen heeft toen hij trouwde met zijn Russische vrouw Mohira. Hij ging dus met ons mee terwijl hij zwaar ziek was van de griep. (Ik bleef dus op veilige afstand uit de buurt lol)

Op naar het gemeentehuis dus. Daar kreeg sinan de papieren die hij moest hebben en een briefje waarop staat wat voor bloedtesten we moeten doen (Hepatitis B,C, HIV etc) stuk of 5 in totaal. Van mij moeten ze, voordat we het jawoord kunnen geven ook een verklaring hebben dat ik niet gehuwd ben. En een GBA (Uitreksel van de gemeentelijke basis administratie) Ik belde dus braaf mij gemeente (De Rijp waar ik het laatst gewoon heb) op en bekeek ondertussen de papieren die ik bij het uitschrijven had meegekregen. Tijdens het bellen kwam ik er achter dat ik al een uittreksel heb, en dat scheelt want nu hoef ik die niet meer te regelen!! Op dit formulier staat ook in meerdere talen waaronder in het Turks dat ik niet gehuwd ben. Of dit voldoende is weten we nog niet. Morgen gaan we weer naar het gemeentehuis om te kijken of het okee is zo. Dit wilde we vandaag doen maar we kwamen er niet aan toe.

Als het zo is, dan hoef ik nog maar 1 papiertje te regelen. Een geboorteakte uit de gemeente waar ik geboren ben. Hiervoor belde ik dus gemeente Hoorn op. De mevrouw zij dat het betreffende gemeenteloket al gesloten was, en tevens kon ik beter later terugbellen omdat er zeker nog 60 mensen in de hal stonden die geholpen wilde worden. Duur bellen anders!!

Ik heb meteen een mail naar de gemeente gestuurd en ik hoop dat ze die snel lezen. Ondertussen blijf ik binnen de openingstijden bellen tot ik geholpen kan worden.

Tevens heb ik contact op genomen met de Nederlandse Ambassase in Turkije. Daar vertelde ze ook zo een beetje de gang van zaken. Zover ik begrepen heb moet ik als ik het uittreksel van mijn geboorte register heb, hiermee persoonlijk naar Ankara komen om het te legaliseren. En daarna krijgen we groen licht en kunnen we een datum prikken!!

Verder is Olga haar pakket eindelijk aangekomen. Heerlijk om weer wat boeken te lezen en om ontbijtkoek te eten! 😀 Drop gaat minder snel op. Hoewel Turken van zout houden, of heel zuur, of heel zoet… drop gaat er niet in. Dat verbaasd me iedere keer weer!! Dat ze dát niet lekker vinden, althans Sinan niet.

Ook hebben we wat internet problemen de laatste dagen. Dit hadden we al, en dat bleek door een oude verrote kabel te komen. Deze is nu vervangen maar het schiet nog steeds niet echt op. Ben blij dat het nu werkt.

Ook Anna haar pakket is nu in aantocht. Die kan ik morgen of overmorgen ophalen dus dat zal een waar kerstpakket worden jeeeeeeeeeeeeeeeeej 😀

We doen verder niets met kerst maar voor oud&nieuw zijn we wel aan het plannen. Een super deluxe hotel in de buurt gaat een feest geven en daar gaan we waarschijnlijk ook naar toe. Gaat gaaf worden want het is ala gala. Daar hou ik wel van!!

Oja! Ik vond het helemaal spannend toen ik het hoorde. Maar ben toch wel blij dat ik het gemist heb. We hebben een aardbeving gehad!!

Het gebeurde om 8.06u in de ochtend, gister ochtend. Het duurde 20 seconde en dat is best lang. De kracht was 5.4 op schaal van richter en het epicentrum lag ongeveer 39,5 km diep, tussen Turkije en cyprus in.

aardbevingen

Nou was het dus dat ik weer eens in coma lag. En er niets van merkte. Sinan evenmin. Emrah belde ons op later in de middag dat alles heeft staan trillen!! En de honden buiten begonnen een paar minuten voor het gebeurde allemaal te blaffen. Ik denk dat ik dat enger had gevonden dan de aardbeving zelf. Dieren voelen het altijd wel goed aan en dat ze iets aan voelen komen waar je zelf geen weet van hebt lijkt me toch wel beangstigend.

Ah en daarnaast heb ik laatst mijn laptop uit mijn handen laten flikkeren. Jemig ik dacht dat ik een beroerte kreeg!! Mijn hele leven staat erop wat foto’s betreft. Diezelfde dag meteen een externe harde schijf gekocht en van alles een backup gemaakt. Dat mijn laptop het verder nog goed doet is een wonder. Alleen de 4 doet het niet altijd even goed. Maar als dat alles is………!

Dikke kus voor iedereen!!

vis en raki

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010, Weblog | Pictures included. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...