Oud 2009 & Nieuw 2010

“We hoeven niet te gaan hoor. Jij bent belangrijk dus kies jij maar wat we doen” zegt Sinan. Het is half 6 in de avond. De laatste avond van 2009. Deze zal anders verlopen dan we hadden gedacht. Dat is zeker! 

oud en nieuw

Eerder hadden we het plan om naar een hotel te gaan waar een groot gala gehouden wordt. Maar dit gaat niet meer door.

‘Wat voor keuze hebben we?” Vraag ik. “Het plan is om naar de Apollonic te gaan maar dan zijn we alleen met zijn tweeën. We kunnen ook naar onze vrienden gaan.” Stelt Sinan voor. Maar ergens zie ik dit niet zitten en eigenlijk alleen maar om één reden. De vrouwelijke organisator van het feest. Een vriend kan ik het niet noemen!

De keer dat ik 15 dagen naar Turkije kwam, hebben wij namelijk een aanvaring gehad. Hier heb ik nooit iemand wat over verteld want het doet er niet toe. Maar onze eerste ontmoeting was geen goede. Ik zeg niet dat ik haar niet mag, maar een goede start hadden we niet. Ik uit mijn gevoelens aan Sinan en hij begrijpt het volkomen. “We hoéven niet te gaan als je niet wil… “ zegt hij nogmaals. oud en nieuw

Ik overweeg onze plannen. Iedereen gaat naar het feest van deze vriend toe. Ik voel me een spelbreekster en zwicht. Okee. Laten we dan maar daar naar toe gaan!

Om 20u zijn we er en we zijn de eerste. Ik ben nerveus om wat komen gaat maar al snel blijkt dit niet nodig. We worden met een heel warm welkom ontvangen. Ik word een kamer in getrokken en krijg een zilveren jurk in mijn handen gedrukt. Dit is je kostuum zegt Tugce vrolijk! (Het is jammer dat waarbenjij.nu niet alles letters weergeeft. Maar normaal staat op de g een omgekeerd dakje en de c heeft een staartje. Haar naam spreek je dus uit als tuhtsje (Zelf zegt ze: Toetje. Dat ken je in NL toch? Toetje? LOL)

De jurk past als gegoten en staat nog leuk ook. Ik heb bijna twee uur voor mijn kledingkast gestaan om te beslissen wat ik aan zou doen. Hád ik eindelijk een mooie jurk gevonden… krijg ik een kostuum haha.

oud en nieuw

En dan zie ik Sinan en Nihat in hun kostuum. Het is een hilarisch gezicht. Tugce zelf ziet er prachtig uit in een Spaanse jurk.

Langzaam aan druppelen andere vrienden binnen. We krijgen een rondleiding door de huiskamer. Op twee tafels staan borden VOL met lekker eten en drinken, allemaal door Tugce zelf gemaakt. We beginnen onze avond met een wodka-redbull, een bord lekker eten en vrolijke kerstmuziek op de achtergrond. Ik begin te ontspannen. Misschien wordt het toch nog wat vanavond!

We spelen bingo en leggen echt geld in voor de winnaars. Eerste rij vol krijg 5 TL. Twee rijen vol krijgt 10 TL en drie rijen vol krijgt 20 TL. We spelen twee rondes en Sinan en ik verliezen zwaar maar dit mag de pret niet drukken :) Om 12 uur wenst iedereen elkaar een heel fijn Nieuwjaar toe. Ik zit propvol van het eten en wanneer om even over 12 iemand langskomt met een bord granaatappel wil ik eigenlijk overslaan. Sinan fluistert me toe dat ik niet over kan slaan want het eten van granaatappel op dit moment is traditie. Het zorgt voor meer geluk en welvaart in het nieuwe jaar en dus stop ik ook wat stukjes in mijn mond.

oud en nieuw

We feesten door tot in de vroege ochtend en ik heb diepgaande gesprekken met de vrouw waar ik niet zo een goed begin mee had. Onze tweede ontmoeting is echter vlekkeloos en we kunnen het goed vinden met elkaar! 😀

Na 5u vind iedereen het welletjes en is het tijd om naar huis te gaan. Het was dus uiteindelijk een geslaagd feestje, met leuke mensen!!

oud en nieuw

De volgende dag vraag ik Sinan of hij al meer weet over ons voornemen om samen naar NL te gaan. Salih is echter nog steeds in gesprek met de baas van de fabriek en we weten dus nog steeds niets. Ik vind dit wel een beetje frustrerend maar ik leg me erbij neer. Als het zo is dan ben ik blij en als het niet zo is dan zal ik me niet teleurgesteld voelen.

Ik zei wel tegen Sinan dat ik Oud&Nieuw 2010/2011 in NL wil vieren 😉
Wat het trouwen betreft: Als Sinan NIET meegaat naar NL (grote kans) dan kom ik de 9e terug. Samen met OLGA EN MAM! 😀 We hebben ook een trouwdatum….Gisteren besloten.

oud en nieuw

Wat is een betere datum dan VALENTIJNSDAG? 😀
DAT is onze datum. 14-02-2010!! Als Sinan wel mee gaat moeten we onze plannen herzien haha.

Het enige wat ik jammer vind als Sinan niet mee gaat, is dat ik niet bij hem ben als hij verjaart. Op 4-2 is hij jarig. Hijzelf zegt het niet belangrijk te vinden maar ik hecht er wel wat waarde aan. Maar als het zo is dat we niet samen zijn op deze dag dan maak ik dat wel een andere keer goed met hem.

Hoe is jullie Oud&Nieuw Verlopen?
Anna heeft een geweldige tijd in New York!
Robert en Patrick hebben de kou getrotseerd en vuurwerk afgestoken
Mayra haar Oud&Nieuw was minder leuk geloof ik, wat ik erg jammer voor haar vind :( Maar alsnog wel een gezellig moment met Can gehad!!
Ester heeft het samen met Erzi gevierd in NL..

..And what about the rest??

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010, Weblog | Pictures included. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...