Aile meets Familie

Aile, is familie in het Turks 😉 

Wauw. Wat een drukke, verrassende, spannende en bizarre dag vandaag!

Vanochtend:
Lekker uitgeslapen en daarna zonder eten de deur uit om de tante van Sinan bij het busstation te halen. Zij heeft een rit van ruim 11 uur gemaakt om bij ons te komen.

Daarna naar huis om met iedereen te ontbijten. Dit was natuurlijk erg druk. We waren met Sinan, ik, tante, moeder, oma, broer, zijn vrouw en hun dochter. Tussendoor nog wat leuke foto’s gemaakt!

Daarna zijn Sinan en ik naar Nihat zijn huis gegaan om een beetje schoon te maken, zodat zijn kant van de familie daar kan logeren. Toen we ze erna heen brachten, ging Sinan zijn 78 jaar oude oma achterop de brommer, voor het eerst in haar leven. Lachen natuurlijk en ze vond het helemaal geweldig haha!

Super hilarisch gezicht!

Toen hebben we nog wat boodschappen gedaan, hebben we een deel van de familie afgezet in Side en zijn Sinan, ik en Salih de broer van Sinan met de auto naar Antalya vertrokken om Olga, mam en Liz op te halen van het vliegveld.

Arme Liz had op Schiphol in de rij voor het inchecken nog gespuugd, maar bij ons in Turkije ging het goed. Ze was alleen erg moe.

Eenmaal met alle koffers bij de auto aangekomen bleek het allemaal niet te passen. En daarom vertrokken we enkele minuten later met een koffer op de pasagiers stoel en Sinan achterlatend op het vliegveld.

Hij zou achter ons aanreizen met de bus. Arme Sinan haha! Maar het lukte allemaal en ook hij was weer vrij snel thuis.

Eenmaal bij Side aangekomen moet ik de weg wijzen want Salih komt niet uit de buurt en wist het dus natuurlijk niet.

Middag: Olga mam en Liz afgezet bij ons thuis, even wat gekletst en toen zijn Sinan en ik naar Side gegaan om onze trouwringen te halen. Ook mijn verlovingsring mocht ik weer om mijn vinger schuiven. Deze is wat groter gemaakt zodat ik hem om mijn middelvinger kan doen.

Volgens Turkse traditie kregen we nog thee aangeboden en dus slurpten we die snel naar binnen. Daarna naar de supermarkt gegaan om nog wat extra boodschapjes te doen. Toen weer naar huis en vrij snel erna kwam Sinan zijn familie.

Ik had in tussentijd op de Turkse wijze thee gezet, Liz werd lekker vaak in haar wangen geknepen en vermaakte zich opperbest. Iedereen is helemaal weg van haar en zij was heel makkelijk in de omgang.

Avond: Sinan heeft met zijn tante een heerlijk avondmaal gemaakt voor ons. Vis! Het smaakte goed en we hebben tussendoor lekker gekletst.

Sinan stikte vervolgens bijna nog in een graat. Na het eten is zijn kant van de fam. direct naar huis gegaan want iedereen was moe. Vooral Olga, Liz en mam natuurlijk van de reis.

Daar aangekomen kwamen ze er achter dat Sinan de sleutel nog had. Die was eerder op de avond nog snel er naar toe gegaan omdat Nihat nog wat kleding nodig had. Hij moest er dus nog extra uit om de sleutel te brengen. In de tussentijd hebben wij nog wat lekkere thee gedronken!

Het was nog redelijk vroeg toen iedereen naar bed ging. Sinan en ik hebben nog wat nagekletst en na dit bericht duik ik er ook in.

Het was heel bijzonder om iedereen zo bij elkaar te zien. Twee culturen in één woning. Verbonden met elkaar via Sinan en mij. Heel gek gevoel!

Morgen gaat weer een leuke dag worden. DRUK! Maar leuk, en een update volgt snel!

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...