Druk

Poeh poeh.. zeg ik uit automatisme wanneer ik even bijkom van bepaalde drukte. “Nou nou!” hoor ik Sinan in eens zeggen… Wauw! Hij heeft het geleerd, denk ik met een glimlach op mijn gezicht en geef Sinan een kus. 

We komen bij van een aantal drukke dagen. Die overigens nog steeds niet over zijn.

Niet alleen hebben we onze oude baan vaarwel gezegd, tot ons grote genoegen.. Ook moeten we om die reden ons huis verlaten. Onze oude baas was behoorlijk geschokt. Niet alleen omdat WIJ niet komen, maar ook omdat nog een andere collega niet meer komt en er daarnaast nog 2 meiden afzeggen die alleen wilde komen werken als ik er werkte. Wetende wat voor eikel die baas is natuurlijk.

En dus zit hij in eens met een duikcentrum, en zonder werknemers. Enfin, het is hem gegund.

Gezien we die baan niet meer hebben, en we dit natuurlijk aan zagen komen, waren we al een poosje op zoek naar ander onderkomen. 4 appartementen hebben we bekeken. Allen hadden ze wel voors en tegens.. maar de vierde beviel ons erg goed. Tevens kan je in Turkije ook nog leuk onderhandelen over de huurprijs en dus zijn wij nu blij met ons huisje voor 2200 euro per jaar.

TOT…. Sinan gisteren mij een woning liet zien die ik NOG geweldiger vind!! Wauw! 2 slaapkamers, 1 grote woonkamer met open keuken. Douche met toilet en de woonkamer heeft maar liefst 2 balkons. En eveneens nog 1 in de grote slaapkamer. Die woning is maar 400TL per jaar duurde en stukken groter. Dus dáár zou ik nu wel inwillen. Enige nadeel is dat het niet gemeubuleerd is… en dus kan het al niet meer. We hebben geen geld om een bed, koelkast, wasmachine, kookplaat (met eventueel een oven) dekens, kussens en alle andere benodigdheden aan te schaffen… en dus betrekken we vanavond nog alsnog ons andere stulpje waar ik nu ietwat minder tevreden over ben. Maar goed. Niet getreurd, het is maar voor één seizoen en volgend jaar zal het ons hopelijk wat meer voor de wind gaan.

Naast deze verhuisperikelen, zijn we natuurlijk ook druk op zoek naar een baan! Het mooie is dat de onderhandelingen voor onze EIGEN duikschool nog steeds druk gaande zijn.

Vermoeiend is dat wel, om van 10.30 uur tot 22.30 deel te nemen als luisteraar in Turkse gesprekken. En dus heb ik besloten vandaag thuis te blijven. De onderhandelingen willen nog niet echt vlotten. De huidige eigenaar wil veels te veel geld en dus proberen we dat omlaag te krijgen. Als dat lukt en hij gaat akkoord… dan moeten we de financiering nog rond zien te krijgen en daarna is het aanpoten. Anyway, daar tegen de tijd dat er meer zekerheden zijn, wat meer over 😀 Spannend is het in ieder geval wel!!

En dat is het zowel een beetje wat ons de laatste tijd bezighoudt. Het is druk en moeilijk maar Sinan en ik houden elkaar staande.

Hij vindt het overigens helemaal niet leuk dat ik dit zo op mijn weblog bespreek maar goed. Het hoort bij mijn leven en ik kan niet steeds alleen maar de leuke dingen laten horen he 😉

Oja, verder is Sinan ook ziek dus ik stop hem vol met vitamine C tabletten en daarnaast kon hij bij de apotheker zonder dokters recept ook nog een flinke antibioticakuur krijgen van 1000MG per pil. Ze zijn hier echt gek op antibiotica en al loop je naar binnen vanwege een klein hoestje dan krijg je meteen zo een kuur in je mik.

Nouja.. Goede tijden komen wel weer. Na regen komt altijd zonneschijn!

Ah.. gezien we vanavond ECHT verhuizen, (ja echt deze keer) kan ik ook eindelijk foto’s maken. Alleen zit ik dan wel een tijdje zonder internet tot de verbinding verhuisd is naar onze nieuwe app. Dus als jullie na vanavond in eens een poosje niet meer van me horen, niet schrikken en niet getreurd 😉

En Marianne, nog bedankt voor je Turkse berichtje.. snapte er alleen niets van dus had er wel een vertaler bij nodig 😀 Leuk dat je nog steeds meeleest!! (dat geldt voor iedereen trouwens :))

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...