Ook wel eens een minder dagje

Vandaag is egenlijk de eerste keer dat ik hier ben dat ik me echt niet goed voel. Heb al enkele dagen last van mijn rug en dus heb ik al 3 keer sporten overgeslagen en ben ik erg voor zichtig geweest. Vanochtend werd ik echter wakker met een gevoel dat ik een behoorlijke opdonder heb gehad, als een ongeluk, maar ik zou echt niet weten waarvan. 

Gisteren wel gedoken maar dat was ook weer niet ZO intensief dat het deze pijn kan veroorzaken.

Vandaag was dus wel een vermoeiende dag. Alles voelt zwaar aan en lopen gaat moeilijk. De pijn zit over mijn hele rug en een deel van mijn ribben aan de rechter kant. Ademen is dus ook behoorlijk gevoellig. Ik heb de hele dag gezeten in verschillende houdingen, zodat ik enkele minuten geen pijn voelde.

Vanmiddag wilde ze met op het werk al naar huis sturen. Ben gebleven omdat ik ten eerste niet alleen thuid wil zijn in die woning, en ten tweede omdat ik anders gem. 15 minuten moet lopen. Zou niet weten hoe ik dat had moeten doen. Een collega wilde me naar huis brengen maar ook dat is iets waar over je na moet denken als je in Turkije woont.

Vrienden hebben okee. Dat vrienden je naar huis brengen kan ook nog. (In mijn geval, ik ken gevallen waarin dat ook al niet eens acceptabel is) Maar als een (in dit geval) een man je naar huis wil brengen die je eigen man nog niet kent kan dat behoorlijke problemen opleveren. Dat heb ik zelf (natuurlijk) nog niet meegemaakt maar heb het wel al ontelbare keren meegemaakt met vriendinnen en vrouwelijke collega’s. Ik heb het met ze te doen.

Niet eens om het feit dat de mannen elkaar dan niet kennen maar om het feit dat men hier graag roddelt. Zowel mannen als vrouwen onder elkaar!

1 persoon hoeft me maar te zien die slechte voornemens heeft (ja helaas zijn dat er veel. Niet om mij maar omdat ze zelf gewoon geen leven hebben) en voor je het weet gaat er een verhaal rond dat je vreemdgaat met 10 mannen, dat je een orgie hebt gedaan, een tweeling verwacht van een vreemde en weet ik veel wat.

Ja het is belachelijk maar dat is dus Turkije :) Als je hier een scheet laat hoor je enkele minuten later ergens anders dat je in je broek gepoept hebt.

Wetende dat mensen zo zijn kan je er rekening mee houden en dus heb ik er eigenlijk nooit last van. Ook ben ik zowel Sinan nuchter genoeg om te weten dat het meestal verhalen zijn van mensen die verveeld zijn met hun eigen leven. Maar goed. Dergelijke verhalen hoor ik dagelijks en zo zal er ook ooit wel over mij gepraat worden al heb ik de verhalen nog niet gehoord. (Geen verhalen horen betekent over het algemeen dat ze goed over je praten. ALS er een slecht verhaal over jou in de ronde gaat dan hoor je het (meestal) ook snel genoeg)

Dit wetende besloot ik niet op het naar-huis-breng aanbod in te gaan. Sinan zijn telefoon stond ook al de hele dag uit dus hem om zijn mening vragen kon ik ook niet.

Dus heb ik af en toe wat rond gelopen om mijn rugspieren weer wat soepeler te maken en ben ik verder blijven zitten. En de manager maar gewaarschuwd dat als ik er morgen niet ben op het werk dat het dus niet over of minder is.

klanten die voor mij in de agenda stonden heb ik aan anderen gegeven en dus was mijn dag redelijk vredig en rustig.

Vandaag was mijn collega Katya jarig en hadden Justyna (andere collega en vriendin) een verrassing voor Katya. We hebben haar meegenomen en lekker taart gegeten.

Daarna hebben we twee taarten versierd die Katya zelf gemaakt had voor overige collega’s. Was gezellig. We mochten zelfs onder werktijd wijn drinken. Zelf 1 witte wijn gedronken en ben er blij mee want nu voel ik me iets beter dan de hele eerdere dag :)

Hopelijk gaat de pijn in mijn rug snel over want dit is ook niets. je kan je dan echt als een invalide voelen zeg!! Mocht het te lang aanhouden ga ik natuurlijk wel naar de dokter maar ben er niet weg van. (Gezien ze hier voor ALLES direct naar het ziekenhuis gaan en ze je meteen helemaal vol willen spuiten met antibiotica) Hier is dat het een wondermiddel. maakt niet uit of je bijna dood gaat of maar gewoon een lichte (hele lichte) verkoudheid hebt. ANTIBIOTICA is het toverwoord.

(Mij niet gezien hehe)
Tot snel kusjes aan iedereen en OJA!!!!

Nog heel goed nieuws!! ESRA mijn schoonzuster is vandaag bevallen van een meisje!! Ze heet Ayse Inci! 😀 😀 😀

Ik hoop dat ik haar snel mag bewonderen!

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...