Weekverslag: Week alweer voorbij

Nou. Lekker is dat :) Wilde afgelopen week verder gaan met mijn weekverslag maar kon 2 dagen niet inloggen en daarna had ik geen tijd voor een verslag! 

Mijn werktijden zijn namelijk veranderd.
Begin nog steeds om 9 uur. Tot 4u ben ik in het centrum en daarna ga ik naar een winkel in Side waar ik in theorie blijf tot 20.00u. Ik zeg in theorie want in de praktijk wordt het altijd later.

Dit doen we zo omdat er in het centrum niet zoveel te beleven is. Tussen 16u en 23u is het in die andere winkel het meeste druk dus ga ik daar naar toe om te kijken of ik meer kan verkopen en of ik van daaruit mensen naar het centrum kan brengen.

Voordeel is dat er niet zoveel verkopers zijn (max 2 naast mij) dus ook geen geruzie over klanten. Het is er echt gezellig en 1 collega is zo geduldig om mijn turks op te schroeven. Ik ben ook zo geduldig om te luisteren (kan ook niet anders als ie alleen maar Turks tegen me praat bijna) dus mijn Turks gaat met sprongen vooruit :) Ik begrpijp het steeds meer!

De dagen dat ik niet in kon loggen waren trouwens niet zo bijzonder hoor. Gisteren (woe) overigens wel.

Ten eerste was ik natuurlijk weer op onze geliefde duikcentrum.

Ten tweede had ik twee duiken. 1 tot 6.6 meter en de ander 4.5 meter vanaf het strand. Het water was heerlijk met 24 graden ennnnn.. bij de eerste duik hebben we een inktvis gezien! Heel groot en super mooi 😀 Echt geweldig. Het schrok natuurlijk van ons dus het spoot ook nog wat inkt naar ons toe hehe. Echt super om te zien!!!! We hebben er fotos van gemaakt maar die heb ik (nog) niet in mijn bezit. Ik zal ze zo snel mogelijk plaatsen. (Ook op FB)

Verder is het belachelijk adschuwelijk HEEEEETTTTTT. Je kan met je blote voeten het strand niet op want je hebt per direct blaren te pakken. De wind komt vanuit de bergen en ik heb er geen woorden voor. Afschuwelijk heet. Gisteren haalde we 53 graden in de zon en vandaag was niet anders. Met een stevige wind die absoluut niet verkoelend is. (Een collega zei toepasselijk I don’t want to go to hell. Als die zou bestaan zou het wel zoiets zijn. Maar dan zonder winkel waar de airconditioning op volle toeren draait)

Normaal is het niet zo heet in deze tijd van het jaar. Vorig jaar toen ik er was in aug. ervaarde ik het ook anders. Er staat ons dus nog wel wat te wachten de komende maanden.

Dat de winkel lekker fris is is voor de klanten een verademing maar voor ons niet zo geweldig. De meeste zijn verkouden en er wordt geklaagd over hoofdpijn. (ja helaas ook door mij)

Een groot voordeel is dat de meloenen tijd aanbreekt. Grote watermeloenen, zoet als honing, lekker verfrissend en supergoedkoop (Tussen de 0.50 TL en 3 TL) Je begrijpt wel waarom ik mijzelf op een watermeloenendieet heb gezet.

In huis is het ook niet uit te houden. We hebben geen airco en ook geen ventilator. Dus om de paar minuten doop ik mijn hoofd in koud water, ook erg lekker.

Oja het grootste nieuws moet ik natuurlijk ook niet vergeten. TROUWFEESTDATUM!!!!

Deze is op 23 oktober 2010!
Locatie: Assos (in het westen)

Veel hoef ik niet te doen. Gelukkig maar want tijd heb ik er ook niet voor. Het meeste wordt volgens Turkse traditie door familie en vrienden geregeld. Dat scheelt maar aan de andere kant betekent dit ook dat ik niet veel in te brengen heb. Ik wacht het af. Heb er wel vertrouwen in :)

Tussen Sinan en mij gaat het ook goed. Sinan is natuurlijk 7 dagen per week op het duikcentrum dus die wordt levend gebakken. Gelukkig is hij het wel gewend.

We krijgen nu ook meer klanten. 2 dagen terug was de meest drukke dag tot nu toe met 15 pooldives, 2 cursussen en 3 zeeduiken. Het schommelt nog steeds (met druk of niet druk) maar het gaat. Niet geweldig maar wel steeds beter :)

Kusjes!

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...