Ohhh! Een sneetje brood!

Oohhhhhhhhhhh schat!!! Roep ik uit wanneer Sinan thuis komt met enkele boodschappen en ook een zak met brood tevoorschijn tovert. Wauw!! Je hebt NORMAAL brood voor me meegenomen!!! 😀 Ohhhh dankjeweldankjeweldankjeweldankjewellll!!!! 

Sinan kijkt me verbaasd aan.. wat bedoel je?? Normaal brood?

Ja!! Gewone sneetjes brood. Een half brood!! Donkerbruin volkoren… NORMAAL!!! Ik scheur de zak open en neem een sneetje brood in mijn handen.. ohhhh zeg ik.. en het is nog VERS ook!!! 😀 MMMMMMMMMM Lekker met PINDAKAAAAAASSSS!!!! mmmm en het ruikt zo lekker!!!!!

Sinan kijkt ondertussen naar me alsof ik gek geworden ben. Ik koester het brood alsof ik dit in maanden niet meer gegeten heb en……..dat is eigenlijk ook zo :)

Ik leg uit dat DIT soort brood normaal is in Nederland. Gewoon een half brood, of heel.. en gesneden in plakjes. Dat is in iedere supermarkt wel te vinden en dat vindt je in ieder huishouden wel op de ontbijttafel.

Hier in Turkije is het de EERSTE keer dat ik zo’n half brood in mijn vingers heb… en dan nog zo vers ook! Ohhhhhh 😀 normaal lijkt het er niet eens op, of het is al droog en hard voordat het bij jou op de keukentafel beland.

Mmm-en-mmmm-smaksmak-hetpgh-smaakpft-mmm-ook-hetpf-zelpfhde–mmmmmm!!! zeg ik heftig ja knikkend terwijl ik een sneetje in 1x in mijn mond prop.

Sinan fronst een wenkbrauw en schiet dan in de lach.. wauw.. kan je dit brood echt overal in Nederland vinden? Really?? vraagt hij nog eens om er zeker van te zijn dat ik niet in krankzinnigheid gevallen ben… hmm, interesting! zegt hij gemeend.

Ja echt, verzeker ik hem nog een keer. Doodnormaal brood.. maar hier in Turkije is dat wel anders. Normaal is het gewoon dat witte Turkse brood waar men een stuk vanaf scheurt als ze er wat van willen eten.. Of ze hebben wel sneetjes brood maar dat is dan toch niet het soort brood dat bij ons in NL bekend is.

Schat! Je hebt onbedoeld een heel mooi cadeautje gegeven :) Dank je wel 😀 Sinan slaat zijn ogen neer en wuift zijn goede daad weg als iets onbelangrijks. Wat een schat is het toch ook :)

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...