Wist je dat? 2

Wist je dat…. 

* WJD mijn arme schat last heeft van warmte/zonallergie? Zijn zontolerantie is heel erg hoog maar het moest er een keer van komen als je dag in dag uit in de volle zon aan het werk bent.. Alleen weigert mijn lieve man toe te geven. Zon allergie? Nee hoor. Ik heb het gewoon warm! (Zegt ‘ie terwijl zijn armen, rug en borst helemaal onder de rode bultjes zitten) En dan later toch schoorvoetend toegeven dat het toch wel pijnlijk is ‘als allemaal kleine naaldenprikjes’ En dus is zijn bezorgde vrouw vandaag naar de apotheker gegaan om een zalfje te halen. Hopelijk werkt het. (En de apothekermeneer wilde ook nog pillen voorschrijven. 2x per dag in combinatie met de zalf. Ja dat gaat me even te ver hoor. Hij gaat niet dood!!) ‘doet u mij alleen de zalf maar!’ (Hij keek wel boos. Heb je weer zo een eigenwijze hollander die dr man geen pillen wil geven die je in NL alleen op doktersrecept kan krijgen) Nou voel ik me erg trots want IK heb nergens last van. 😛

* WJD ik weer eens ouderwets gekookt heb voor mijn man? (…Kan jij koken dan??? Krijg ik nogal redellijk vaak als vraag wanneer een Turk er achter komt dat IK kook. En het nog leuk vind ook) (De oude generatie vrouw kookt wel maar de nieuwe generatie Turkse vrouw houdt er niet van..schijnt) Ik ben vandaag eerder naar huis gegaan speciaal om te koken.. (dolletjes zo alleen in de dolmus (lekker zelfstandig) waavan de deuren tijdens het rijden gewoon open blijven staan (onder het mom van airconditioning) en de chauffeur meezingt met de Turkse radio. Dat is toch even wat anders dan in Nederland! Snel dus even naar de apotheker geweest, toen door naar 1 van de -tig supermarktjes om brood, eieren en cola te halen, en toen door naar huis. En nu zit ik braaf met het eten bijna klaar te wachten :) (Met ‘ouderwets gekookt’ bedoel ik overigens dat het niet meer zo vaak voorkomt dat we koken. Voorheen at ik op mijn werk en Sinan ook. Scheelt ons weer geld en afwas.. en meestal was in ieder geval 1 van ons wel laat thuis!) ..hmm. Nu trouwens ook.

* WJD Sinan en ik samen, per dag, gemiddeld 5 liter aan ijsthee wegdrinken? En daarnaast dan nog cola en water of (zoals ik nu 1 liter) sinaasappelsap. Ijsthee is voor ons het meest logische om te drinken. Het is lekker, het lest de dorst, het drinkt absoluut makkelijker dan water en degene die wij drinken is vergeleken met de rest nog redelijk gezond (Lees: Weinig caloriën en suikers) Glazen pakken doen we al niet meer. We drinken lekker asociaal uit pak of fles 😛 Ja best veel als ik zo teruglees. Maar je wil ook niet weten hoeveel we wegzweten op een dag! En van duiken krijg je ook enorme dorst gezien je droge lucht inademt.

* WJD gisteren trouwens heel erg leuk was! De verjaardag van Filiz! Erg lekker om weer eens oudhollandsch te kletsen. En te zien dat ik toch niet de enige ben die zo eigenwijs, schenentrappend is. Dat ik niet de enige ben die ruziemaakt om dingen die voor de man ogenschijnlijk belachelijk zijn maar voor ons zo belangrijk puur omdat je je zelf niet wil verliezen..? Om verhalen te horen die overeenstemmen met hoe ik tegen dingen aankijk, met hoe ik doe en ben… dat ik niet de enige ben die het wel eens moeilijk heeft! Dat geeft kracht en steun!
En natuurlijk ook leuk om de leuke verhalen te horen :) We hebben niet alleen maar gal zitten spugen natuurlijk :)

* WJD het nu definitief December en Januari is dat ik naar NL kom? November is helemaal voor Sinan en mij!

* WJD digigee.waarbenjij.nu in de maand april 2010 het record aantal van wel 1.700 bezoekers had! Wauw!!!!!!! Ik wist niet dat er zoveel meelezers zijn :)

* WJD het wel vreemd is dat de weersverwachting voor Side hier op waarbenjij.nu wel heel erg afwijkt van de weersverwachting op weeronline.nl! Hier op wbj.nu staat voor komende zaterdag flink wat regen voorspelt en wat koelere tempraturen.. maar op weeronline isdaar niets van terug te vinden. Nouja. Regen of geen regen.. Nu is het in ieder geval nog lekker warm met 34 graden in huis. Een beetje regen kan trouwens ook geen kwaad maar persoonlijk hoop ik het niet want dat is niet goed voor het duikcentrum..

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...