Een dag zoals het hoort te zijn..

Gisteren: 

Na 3 uur janken en 2 uur praten en beide ons hart gelucht te hebben… vielen we als een blok in elkaars armen slaap. Sinan was weer eens enorm gestresst door het 1 en ander op het werk.. Ik daardoor ook, dat eindigde in vechten met woorden in het openbaar en een boze echtgenoot die me alleen liet staan met een smeltend ijsje in mijn hand.

Dat heb ik hem ook een keer geflikt en dus kan ik zeggen dat we nu wel weer gelijk staan. En we hebben afgesproken zoiets nooit meer te doen. Best wel kinderachtig van ons als ik het zo achteraf bekijk.. :)

We hebben beide dus onze hart gelucht en nu is het weer goed. Niet dat het zo super slecht ging tussen ons maar spanningen zijn er natuurlijk wel als je beide stress hebt en er niet over kan praten om welke reden dan ook.

Sinan vind het ook niet zo fijn als ik alles tot detail uitleg hier (dat ik uberhaubt al iets vervelends vertel maar ja zo is het leven.. niet altijd rozengeur en zonneschijn)

Maar laat ik zijn wens nu maar eens respecteren en er niet al te diep op in gaan wat we besproken hebben :)

Annyyywayyyyy.. vandaag was daaropvolgend echt een perfecte dag.

We hadden niet zoveel duiken gepland staan (minder goed voor ons salaris maar goed om het af en toe eens minder druk te hebben zodat je weer op adem kan komen)

In de ochtend was er een duik tot 20 meter. Dit deed echter onze andere collega en dus konden Sinan en ik genieten van de ochtend zon (en een beetje bijslapen met de zee op de achtergrond)

Later had Sinan wel een duik en omdat we nog steeds een kleinere boot gebruiken omdat onze eigen problemen heeft, kon ik niet mee. De tijd dat Sinan er niet was heb ik benut met snorkelen en freediving om mijn uithoudingsvermogen en het inhouden van mijn adem te verbeteren.

Snorkelen en freediving is echt supergoed voor je conditie en sinds ik dit iedere dag doe ben ik al 3,5 kg afgevallen! Natuurlijk in combinatie met letten op het eten en veel water drinken :)

In de middag kregen we bezoek van Tugay en Elif en haar zuster Esra. Dit was erg gezellig. Wederom verstond ik niet veel van de gesprekken maar Sinan was heel liefdevol en dus compenseerde dat het feit dat ik mijn mond een lange tijd hield wel :)

Daarna hebben we heerlijk samen gezwommen met z’n allen. Dat was echt super leuk… voelde me net een klein kind dat met water spettert. Lekker op de rug en nek van Sinan geklommen en gek gedaan 😀 heerlijk 😀

op de boot

Daarna hebben we na wat uitgerust te hebben beach volleybal gespeeld.. wederom helemaal geweldig (niet perfect maar wel veel lol) nog geen 30 minuten later werd het ons al te warm met die hete zon en vooral het hete zand.. (Het werd ons letterlijk te heet onder de voeten hehe) dus verplaatste we het spel naar het water en maakte we er water volleybal van 😀 wederom een heerlijke tijd en erg gelachen.

Daarna besloot ik mijn in-de-boot-komen-zonder-vinnen skill te oefenen. Ik was natuurlijk al behoorlijk uitgeput door al het vooraf gaande dus erg soepel ging het niet. Ik denk dat ik morgen ook met moeite mijn bed uit kom en onder de blauwe plekken zal zitten.

Een paar blauwe plekken verschenen al snel.. alsof ik gevochten heb met een haai 😀

Verder hebben we eens gek gedaan, de kleine boot gepakt en een stukje de zee opgevaren. Daar in alle rust om ons heen het water in gedoken (met ong. 10 meter diepte). Ik heb nog geprobeerd te free diven maar dat gaat niet zo makkelijk zonder vinnen en masker. Ik kan zonder problemen te krijgen kijken in zout water (zoals in zoet water. Voor de noobs onder ons: Zout water bijt normaal gesproken enorm aan je ogen :P) maar evengoed is alles wazig dan natuurlijk..

Jumpende Sinan

Teruggekomen aan land nog even lekker nagezeten.. Tijdens het opmaken van de inkomsten staarde ik over het strand en zag ik gewoon doodleuk even een schildpad voor bij wandelen 😀

Ik was meteen helemaal door het dolle heen (ohhhhh sooooo cuuuttteeeee loooook a turtleeeeeee!!) en rende er als een gek op af. Sinan kwam toen heel droog met de opmerking: je weet toch wel wat een schildpad is.. heb je die nooit in het echt gezien ofzo?!!

Maar laatst zagen we een eekhoorn op de weg.. en toen was het precies andersom.. Sinan helemaal door het dolle heen (kijkkijkkijkkijkkijkkijkkijkkijkkijk een EEKHOORNNNNN :D) en toen had ik ook zoiets van… ja dus? hehe (Evengoed vond ik dat ook wel heel leuk gezien ik ze niet zo vaak in het wild zie natuurlijk)

Daarna zijn we naar Manavgat gereden om onze rekening te betalen. Toen bleek de ATM kuren te hebben.. kreeg daarna een crash en viel uit met onze credit carder nog in.. op dat moment kwamen we de vriend van mijn nicht Helga tegen en tijdens het praten spuugde de ATM toch onze kaart nog uit :)

Sinan heeft me getrakteerd op mijn lievelingskostje dürüm en daarna zijn we moe maar voldaan naar huis gereden.

Sinan zou eigenlijk nog gaan jagen op vis vannacht na 12 uur maar dat heeft ‘ie maar afgezegd. Morgen dus geen verse vis eten.. hopelijk later deze week nog.. :)

Ik ben momenteel echt aan het slaapwandelen dus ik ga zo mijn ogen sluiten.. hopelijk morgen weer een geweldige dag als vandaag… Zo hoort het leven te zijn maar ik weet dat daar meestal niet zoveel tijd voor is.. vandaag heb ik dus extra genoten..

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010, Weblog | Pictures included. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...