Strandwandeling werd workout!

Om een uur of 10 opende ik mijn ogen.. en ook Sinan lag om die tijd nog lekker te slapen. Eindelijk eens een nacht GOED geslapen en niet eens wakker geworden tussendoor! Dat had ik denk ik ook wel nodig na de dag van gisteren :) 

Vanochtend schrok ik alleen wel want ik dacht dat we ons verslapen hadden. Sinan deed echter relaxt en het bleek dat wij de duiken niet hoefde te doen dus lekker rustig aan.

We hebben samen ontbeten en rond een uur of 11 waren we op het duikcentrum. Daar kwam Sinan op het idee om een lekkere strandwandeling te maken!

Zo gezegd zo gedaan. Het werd echter niet gewoon even een wandeling. We liepen tussen de 1,5 en 2 KM naar het oude hotel waar we eerder gewerkt hadden (ik vorig jaar en Sinan de afgelopen jaren)

Het was bloedheet (gem. 40 graden in de schaduw) en het zand was zacht waardoor je er ongeveer 5 cm inzakte bij elke stap. Echter moesten we daar wel lopen want het droge zand is echt TE heet om op te lopen!

Hier en daar hebben we nog wel even gezeten (bij andere duikscholen of watersport tenten) Sinan kent iedereen wel dus overal even een praatje maken natuurlijk.

Daarna hebben we gekeken bij het duikcentrum waar we dus eerder gewerkt hadden en toen belde onze collega op dat Sinan NU moest komen want hij moest een certificaat afgeven bij de afdeling toerisme… hadden ze dat niet even eerder kunnen zeggen??? Pff. Moesten we dus rennend over het strand terug naar onze eigen duikschool. Zo makkelijk is dat niet!! overal spelende kinderen. zonnende mensen, stenen en rotsen en af en toe een pier. En dan de afstand en de hitte nog. Ondertussen bleven ze maar bellen of we er al waren want het moest persee NU gebeuren allemaal.

Met mijn hoofd paars aangelopen van de hitte kwamen we terug! En toen belde diezelfde collega weer met ‘oh.. laat maar.. het kan morgen!’ AARRRGHHHHH!

Evengoed was het dus wel een goede workout. We hadden wel water onderweg om te drinken maar evengoed veels te heet natuurlijk. Wij hoefde gelukkig niet te duiken dus we zijn naar de supermarkt gegaan en hebben roomijs gekocht als troost. We hebben ons thuis ziek gegeten eraan en toen een ijskoude douche genomen!

Nu is het avondeten net klaar, welke lieve Sinan gemaakt heeft… heb ook wel weer trek nu dus.. eet smakelijk allemaal (afiyet olsun) en tot de volgende keer.

(Voorlopig blijft het trouwens nog wel zo heet. Het weer bericht gaf voor de komende dagen 44 graden aan (schaduw) ..laat die strandwandelingen dus maar even zitten haha!

xxx

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...