1 dag vakantie en meer weblogplannen

Jeeeeeee!!! We gaan 1 dag op vakantie 😀 

Onze goede vriend, en ook eigenaar van een duikschool in de buurt, belde Sinan gisteren op: Of we zin hebben om mee te gaan duiken! Nou daar kunnen wij natuurlijk geen nee tegen zeggen.. en dus vertrekken we morgennacht naar KAS!

De planning ziet er als volgt uit. Ik sta in ieder geval helemaal te stuiteren van blijdschap en Sinan neuriet de hele dag door een zelf gemaakt liedje. (Iets in de trant van: waar gaan we heeheen? We gaan naar Kahaaas! Waar gaan we heeheeeen? We gaan 1 dag op vakantie naar Kahaaaas! Om te duihuiken!) LOL 😀 😀 😀

Nou zo gaan we het doen dus:
We gaan met een minibusje en 10 man/vrouw in totaal weg in de vroege ochtend. Kas ligt niet voor de deur en we moeten op zijn minst 4 uur rijden.

We hebben afgesproken op een meetingpoint dus wij moeten daar eerst met onze brommer naar toe.

We vertrekken van huis om ongeveer 3 uur morgen nacht. Dan uiterlijk om 4 uur vertrekken we vanaf ons meetingpoint met de minibus.

Dan rijden rijden rijden en komen we hopelijk tussen 8 en 9 uur op vrijdagochtend aan. Dan gaan we eerst uitgebreid ontbijten met ons allen!

Daarna na het ontbijt, gaan we naar de boot waar we de hele dag op zullen blijven. We varen wat, genieten van de zon, slapen wat, en dan wanneer we aankomen op ons eerste duikplek gaan we beginnen.

Als je meerdere duiken per dag maakt moet je van de eerste duik de diepste duik maken. De eerste duik zal naar ongeveer 30 meter gaan. Misschien een paar meter meer of minder.

We weten het nog niet zeker maar we hopen dat we gaan wreckdiven, gezien daar een vliegtuigwrak ligt. Zou super zijn.

Daarna gaan we lunchen op de boot. (Ik hoop vis maar denk dat dat het ook wel zal zijn)

Daarna in de middag, maken we een tweede duik die dus minder diep is dan de eerste. Hoe diep we gaan weten we nog niet. Misschien 20 meter, misschien 10 meter, we zullen zien.

Daarna weer genieten, zonnen, slapen en lekker kletsen en dan denk ik dat we in de avond ook wel ergens zullen eten met ons allen. Dan weer minimaal 4 uur naar huis rijden, wij daarna ook nog op ons brommertje en dan thuis waarschijnlijk meteen naar bed want de volgende dag moeten we weer werken :)

GEWELDIG TOCH 😀

Ik ben benieuwd of ik een stikstof narcose mee ga maken. Dat heb ik nog niet eerder gehad.

Voor degene die niet weten wat dit is:

Stikstofnarcose is qua beleving en verschijnselen zo ongeveer gelijk aan dronkenschap en dit verschijnsel doet zich over het algemeen voor wanneer je duikt naar 30 meter of dieper. je kan het soms ook rond de 25 meter al krijgen, echter heb ik dat niet meegemaakt op die diepte.

Het KAN gevaarlijk zijn (Dat zegt niet dat het gevaarlijk IS. Het KAN) Het grootste gevaar schuilt in het verlies van realiteitszin wat resulteert in irrationele handelingen. (Zoals een zwaar bezopen dronkaard ook niet meer weet wat hij doet)

Echter komt dit niet bij iedereen voor dus maak je nu niet meteen ongerust. Daarnaast zijn er 9 andere duikers bij me met jaren lange ervaring 😉 Ikzelf zal het hooguit erg grappig vinden :)

De verschijnselen verdwijnen meteen bij de opstijging (Dus wanneer de druk verlaagt wordt)

Nog even een opmerking: Recreatieduiken gaan nooit dieper dan 42 meter! Het is dus niet dat je een ‘gevaarlijke’ grens overgaat wanneer je naar 30 meter afdaalt en ‘last’ krijgt van dit verschijnsel.

Je kan wel dieper duiken maar dan moet je er wel een goed doel voor hebben en gelden er weer andere regels. Sommige mensen moeten voor hun werk velen malen dieper gaan dan Sinan geweest is! (Hij is een keer tot 66 meter diep gegaan.. Hoop dat ik dat ook nog eens een keer meer mag maken maar doe dat maar over een paar jaar ofzo :))

Okee genoeg daar over :) Wat ik bedoel met meer weblogplannen is dat ik bezig ben met een informatief log. Zodra het klaar is zal ik het posten. In dit log maak ik een samenvatting voor iedereen die naar Turkije komt om te wonen. Er is tal van informatie te vinden op internet maar soms is dat lastig zoeken. Ik wil ALLES bij elkaar brengen.

Ik en genoeg andere meiden zijn voorgegaan met het uitzoeken hoe dit allemaal zit. Mayra is voor mij altijd een enorme steun geweest met dit soort zaken omdat zij voor mij al naar TR kwam. En wie weet kunnen we zo anderen weer goed van dienst zijn. Onze kennis moet verspreid worden :)

Bijv. Legaliseren van huwelijk, hoe dat gaat.. aanvragen visum kort verblijf voor als je je Turkse vriend oid naar NL wil halen, wat je moet doen als jij een visum wil om langer in TR te blijven, enzovoort.

Hopelijk kan ik er mensen mee helpen. Als zijn het er maar een handjevol :)

Daar dus later meer over.

Verder? Uhm.. k ben sinds kort puzzeltjes aan het doen die in de krant staan. Turkse puzzeltjes en sudoku enzo. Sinan kreeg dit door en begon als een gek alle puzzelpagina’s voor me te bewaren en op te sparen 😀 Super lief. En niet lang daarna kocht hij een heel puzzelboek met allemaal sudoku spellen voor me 😀 Ik zo blij als een kind natuurlijk. Zo lief van hem!!!! 😀

Verder: Weer veranderingen in de plannen om naar NL te komen.

Dit heeft een reden natuurlijk: Mijn ikamet (visum) loopt op 6 november af. Als ik pas eind november naar NL kom betaal ik dus eigenlijk voor niets 2 maanden lang een visum. We moeten op iedere cent letten dus….. kan ik dan beter begin november naar NL komen. Wie weet kan ik ook wel wat eerder beginnen met werken! Scheelt toch weer een halve maand! Dat moet ik nog even bespreken.. Als ik het zo doe, verloopt mijn ikamet en kom ik TR binnen op een toeristenvisum.. dus dan hoef ik zeker 5 maanden geen ikamet aan te schaffen a 460 euro voor een jaar! Daarna ga ik weer verder met mijn ikamet. We gaan nog naar de politie om na te vragen of het zo kan (ik heb geen zin in nog meer vervelende geintjes zoals die keer dat mijn visum verlopen was en ik daardoor mijn vlucht vanaf Istnabul naar Amsterdam miste… Hell no!!)

Dan ga ik alsnog begin feb. naar huis. Sinan komt toch maar niet :( Baaaaaaalen natuurlijk maar ja. Als hij komt kost het allemaal ook weer zoveel geld dat we niet kunnen missen dit jaar… dan werk ik een maand in NL voor niets.

Mam nog bedankt dat je voor mij bij de gemeente dat utnodigingsformulier hebt gehaald!! Bewaar hem maar gewoon. Wie weet veranderen onze plannen weer wanneer ik in NL ben haha. Ik hoop zo erg dat Sinan gewoon 2 weekjes kan komen!!!!!!!!! Maar dat hangt totaal van onze financiele situatie af :( We zullen zien. Makkelijker wordt het er in ieder geval niet op. Ik langer in NL en elkaar dus nog langer niet zien :( maar goed. Het is voor een goed doel. Volgend jaar zal onze situatie absoluut beter zijn! Er komen goede veranderingen aan.

Nu verder niets meer te melden. Ik hoop dat morgen snel voorbij gaat want wij gaan 1 dag op vakantieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!! 😀

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...