Ook DAT nog!

Wanneer je denkt dat het nu wel genoeg is en het niet erger kan ..zal je zien dat je altijd verkeerd zit met die gedachte. De één noemt het bad luck. Of het lot. De ander noemt het toeval. En dan heb je nog een meneer Murphy die ooit bedacht heeft dat er een wet moet komen voor dit soort dingen. Ik vind hem een vervelende man. 

Anyway. De vraag is niet, als het fout kan gaan of het dan ook echt fout gaat. De vraag is eerder of je het aan kan wanneer meneer Murphy zijn vinger opsteekt.

Ik denk dat ik wel Ja moet zeggen op die vraag. Murphy vindt mij niet zo aardig en ik hem evenmin. Wellicht is dat de reden dat hij me weer eens bezocht heeft dit weekend.

De 30e, de dag voor het feest moesten we nog het een en ander regelen. Betalen van rekeningen die het organiseren van zo’n feest veroorzaakt is helaas ook een noodzakelijk kwaad. Vooral als je niet zoveel te makken hebt is iedere euro een dubbele lira waard.

Om het hotel waar we het feest hielden (die overigens zee geslaagd is maar daar later meer over) een deel van het openstaande bedrag te voldoen, gingen we in de middag pinnen.

En toen stond die verdomde Murphy dus waarschijnlijk achter ons. Hij zorgt er wel voor dat het nadat het ogenschijnlijk goed lijkt te gaan, toch ergens fout gaat.

Na het geven van de pincode en het gewenste bedrag (net geen 1000TL) werd de aanvraag geaccepteerd en kregen we het bonnetje waar we voor gevraagd hadden.

Maar na wachten wachten wachten kwam er geen geld uit de muur. En het scherm stond weer in beginstand te wachten op de volgende klant.

Die kwam er natuurlijk ook en omdat na lang wachten wel duidelijk was dat ons geld niet ging komen lieten we de ander pinnen. Daar ging het echter wel goed bij maar ons geld zat er niet tussen.

Vervolgens kregen we bij iedere andere automaat de melding dat het saldo ontoereikend was. Thuis aangekomen kon ik echter via internet bankieren zien dat het geld er nog gewoon op stond.

Murphy zort hiermee voor meerdere problemen. 1 we konden het hotel niet op tijd betalen en moesten geld lenen om dat wel te kunnen. en 2.. bijna 1000TL is ergens maar niet in onze handen. En nu overigens ook niet meer op mijn rekening!

omdat het zeker ergens niet goed is gegaan heb ik mijn bank in NL gebeld en ze zouden het uitzoeken. Maandag onderweg naar huis kreeg ik een telefoontje.

Het geld was toevallig eerder op maandag wel van mijn rekening afgeschreven! maar gezien dat geld helemaal niet uit de muur gekomen is, is die afschrijving natuurlijk onrechtmatig.

De bank kan het echter niet zomaar even terugstorten. Dus nu starten ze op mijn verzoek een onderzoek. Al kan dat wel lang duren omdat het om een automaat in het buitenland gaat!

En in tussentijd? Ben ik dus wel bijna 1000TL kwijt terwijl we iedere cent al zo hard nodig hebben. Een heel heel heeeel vervelende zaak dus die op het meest slechte moment komt.

Eventjes naar die bank toegaan lukt ook niet. Gezien die aan de andere kant van het land in Balikesir zit en wij echt weer naar Side terug moesten. Eerder konden we er zelf niet naar toe omdat ze gesloten waren in het weekend.

En hoewel er dus een onderzoek loopt vanuit NL is vandaag mijn schoonmoeder ‘op hoge poten’ naar de bank gegaan. Naar verluid heeft ze er staan schreeuwen. (zei mijn man trots) Als het even kan gaan we vandaag naar een vestiging van deze bank in Side. Zodat ik met een Turks geschreven brief, kopie van mijn paspoort, afschrijving, bankpas en originele handtekening aan kan tonen dat het echt om mij gaat. Sinan en eventueel zijn moeder zullen voor mij waar moeten nemen gezien ik over 2 dagen in NL zit.

Het kan ook niet meer ongelegen komen dan nu!!! GRRRRRR!

Dit verhaal krijgt dus nog wel een staartje. Daar later meer over en zodra ik tijd heb ook meer over het feest!!

This entry was posted in Gee in Turkije | 2009/2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...