Terug in NL en meteen een hoop te doen

Ik val van de ene drukte in de andere drukte. Het huwelijksfeest is voorbij en het lange reizen zit er op. Ik ben weer in NL en dat brengt weer een hoop andere dingen met zich mee die geregeld moeten worden.

Het leven hier moet ik toch weer een beetje opstarten omdat ik ga werken en dus ontstaat er meteen een lijstje van ‘te regelen zaken’ en daar begin ik morgen mee!

Aller eerst moet ik naar het gemeentehuis om een uittreksel van het geboorte register te halen. Dan zijn alle papieren om mijn huwelijk te legaliseren compleet en kan ik meteen alles aangetekend op de bus doen naar gemeente Den Haag. En dan begint wat dat betreft het lange wachten. De aanvraag duurt ongeveer 3 maanden, net zo lang als ik in NL zal blijven dus!

Daarna moet ik naar het treinstation om een maandabonnement voor de trein te regelen want maandag 15 november begin ik met werken in Amsterdam.

Ook moet ik een abonnement regelen voor mijn fiets die ik van mijn moeder leen zodat deze veilig gestald staat wanneer ik de trein neem.

komende Dinsdag heb ik een afspraak met het uitzendbureau dat me onderbrengt bij mijn oude werk. Daar krijg ik een contract en die moet ik dezelfde dag nog sturen naar mijn zorgverzekering zodat zij dan eindelijk mijn verzekering in orde kunnen maken met terugwerkende kracht.

Ook moet ik deze dag naar het GVB kantoor op Amsterdam Centraal zodat ik mijn OV Chipkaart kan activeren. Deze moest ik opnieuw aanvragen omdat ik mijn oude kwijt ben geraakt afgelopen jaar.

Tevens kijk ik dan meteen voor een extra streekabonnement zodat ik mijn weg naar het werk dan voortaan met de metro kan vervolgen.

Dit zijn dus alvast de eerste dingen die ik moet doen. Dinsdag ga ik ook bij het werk op bezoek met baklava en daarna reis ik per trein door naar mijn zus Olga waar ik dan enkele nachtjes zal blijven logeren. In de avond mag ik meteen oppassen op mijn nichtje 😀

Het doet me goed dat ik wat te doen heb. Ik mis Sinan ZO erg!!! Wanneer ik het druk heb denk ik even wat minder aan hem en dat maakt het verblijf hier dus wel makkelijker. Ik ben daarom ook wel blij dat ik de eerste week dat ik moet werken meteen ingedeeld ben voor 50 uur. Van mij mag er nog wel een dag van 10 uur aan geplakt worden 😀 Maar dat zien we tegen die tijd wel weer hoe het loopt..

In de tussentijd bekijk ik vaak de fotos van het trouwfeest en ik heb de film ook al 2 keer gezien.. dan doet de heimwee toch even wat minder pijn. (Wat overigens een dubbel gevoel is omdat ik natuurlijk ook heel blij ben om hier weer te zijn!!)

Het doet me ook goed dat er wat leuke dingen op komst zijn. Bijvoorbeeld naar de musicals van Petticoat,We Will Rock You en Soldaat van Oranje samen met Robert 😀

This entry was posted in 3 maanden NL | 2010/2011. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...