Patricia, aangenaam?

Patrica heet ze. Volgens mij is ze best wel een aardige meid. Vriendelijk. Behulpzaam. Fijne telefoonstem, dat zeggen anderen wel eens. Het is alleen wel lastig om haar te spreken te krijgen. Niet dat het zozeer aan haar ligt hoor. Kan ze niets aan doen.

Patricia. Dat is mijn andere persoonlijkheid. Mijn alter ego. Blijkbaar. Niet dat ik er voor gekozen heb hoor. Om een andere persoonlijkheid te krijgen. One mind in one body is wel genoeg. Het overkomt je gewoon! Ik kan er echt niets aan doen!

Het is meer dat anderen mij deze andere persoonlijkheid opgedrongen hebben. Tegen mijn zin in! Geen idee waarom ze het nodig vonden. Ik heb niets te willen. Zo zit het in ieder geval wel. Het is gewoon zo..

Ach. Last heb ik er niet van. Het is hooguit lastig voor de personen die deze Patricia willen spreken. Dan krijgen ze toch met mij te maken hè! Ze komt en gaat wanneer ze wil, ik heb daar geen invloed op. Meestal weet ik niet eens dat ze er is tot anderen weer over haar beginnen en haar willen spreken!

Het is trouwens wel alweer een tijd geleden dat die Patricia er was. Zeker wel meer dan een jaar. Toen stuurde mensen nog wel eens mailtjes naar haar of vroegen ze naar haar via de telefoon. Op de Helpdesk was dat nog. En nu is ze er in eens weer. Zomaar vanuit het niets! Wel jammer dat ik dat van anderen moet vernemen steeds!

Vandaag was het weer eens zover. Ik moest even bellen, en toen kwam Patricia er in eens tussen door. De rotmeid! Dat ging zo:

DBBW, Goedemiddag, met Geesje….
De ander: O Hallo Patricia…

Ja. Daar heb je het dus al. Denk maar niet dat het zin heeft om nogmaals “met Geesje” te zeggen hoor. Mijn naam is voor dovemansoren.

En dan enkele minuten later gebeurde het weer! Werd ik, de enige die aan de balie zat op dat moment, teruggebeld.

DBBW, Goedemiddag, met GEEJ-SJEH. Zeg ik ter extra verduidelijking.
Dag Patricia…

……………%^^&*&&*%^$E. Dacht ik.
En dan, wanneer het me niet meer uit maakt. Belt weer iemand me. Ik herhaal hetzelfde riedeltje. En dan is Patricia er in eens niet meer. De Trut.

Hallo Geesje, ik heb net uw collega Patricia gesproken.
Ik: Uhm. Ja. Ik weet er van. (Ja mensen wat moet je anders. Kan hem moeilijk doorverbinden naar Patricia. Die is zo druk!) Meneer stuur u ons alstublieft nog even een email. Vraag ik aan het einde van het gesprek beleefd.

En dat deed ‘ie hoor. Maar niet naar mij! Nee die moest natuurlijk wel gericht zijn aan Patricia. Ik ben gewoon een doorgeefluik voor mijn alter ego geworden! Vroeger was dat ook wel zo hoor. Toen op de Helpdesk. Als er telefoon binnen kwam voor Patricia, of mailtjes in de algemene inbox binnen kwamen voor Patricia wisten ze dat ze die telefoontjes naar mij door konden verbinden. En de mailtjes naar mij door konden sturen. In ieder geval. Mensen lijken het niet door te hebben. Zelfs niet als ze voor me staan. Geesje = Patricia. En andersom. Ongewild twee persoonlijkheden in één. En ook nog eens gecreëerd door anderen! Hoe het komt? …….dat zal voor mij altijd een raadsel blijven.

Misschien is Geesje gewoon niet zo een mooie naam. Zo afschuwelijk dat ze dan maar graag Patricia horen wanneer ik “Hallo met Geesje” zeg. Zou het andersom ook werken? Misschien moet ik toch maar eens opnemen met de naam Patricia. Misschien gaan de mensen die dát een verschrikkelijke naam vinden mij dan wel in eens Geesje noemen 😀

This entry was posted in 3 maanden NL | 2010/2011. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...