Voor mijn lieve vriendinnen in Turkije

Vaak zal ik de woorden blijven herhalen. Turkije is een geweldig land. Ik hou van alle aspecten. Maar één ding is essentieel, om Turkije ècht geweldig te maken. Natuurlijk de liefde, de omgeving, het weer, de culinaire keuken en de cultuur. Maar daar heb ik het niet over. Ik heb het over één onderwerp, wat mijn bestaan in Turkije een stuk aangenamer maakt. Wat mij de heimwee naar Nederland een beetje doet slijten. Dat de eenzaamheid die we allemaal wel eens kennen, weg doet smelten.

Ik heb het over vriendinnen. Lieve vriendinnen in Turkije. Lieve vriendinnen die ook naar Turkije komen! Wat zou ik zijn zonder jou? Emigreren naar een ander land ìs al zo moeilijk. De taal niet begrijpen eveneens. Een nieuw leven opbouwen vanuit het niets.. een loodzware taak! Maar jullie, lieve vriendinnen in Turkije, maken het allemaal een stuk makkelijker. De één heeft bruikbare kennis, de ander bied mij een schouder of een lach. Bedankt voor de mooie momenten samen, en voor de momenten die nog komen gaan! Bedankt voor het er voor mij zijn. Voor het aanhoren van mijn wel en wee, voor de vriendschap die je biedt.

Het is fijn om te weten, dat er altijd iemand in de buurt is waar ik terecht kan. Om te weten dat ik vrijuit kan huilen en lachen, wanneer ik mijn vrienden en familie in Nederland mis. Om te weten dat ik kan klagen, en kan rekenen op herkenning en advies!

Bedankt dat je mijn vriendin bent, jullie allemaal stuk voor stuk. Je hebt voor altijd een plaats in mijn hart.

This entry was posted in 3 maanden NL | 2010/2011. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...