Andere vlucht!

“Ges, your flight has been cancelled!” zegt Esra, mijn lieve schoonzus die mijn tickets altijd regelt mij gisteren. Geschokt ben ik niet, maar wel verbaasd dat ze dat al 19 dagen van te voren weten. Natuurlijk vraag ik meteen wanneer de eerst volgende vlucht is. Het antwoord vind ik niet bevredigend. “Een week eerder of een week later” zegt ze.

Hmm. Dat is wel een heel groot verschil! Ze gaat in overleg met Sunexpress en zegt dan, dat ik iedere vlucht tussen de 25 januari en 8 februari kan kiezen. Behalve dan degene die ik eigenlijk had, de enige die is geannuleerd!

Nou, 31 januari? Vraag ik met een glimlach. Dat is geen probleem, dus ze gaat het meteen regelen.

Hmm.. Ges. This date is not possible anymore! Zegt Esra een paar minuten later.

Okee, de éérstvolgende dan die zo dicht mogelijk in de buurt ligt van 1 februari? Zeg ik voor ik moet beginnen aan een raadspelletje.

Het antwoord is 29 januari. Weet je het zeker? Je mag maar één keer kosteloos omwisselen hoor, waarschuwt ze me.

Ik hoef niet lang na te denken. Het blijkt dat de eerst volgende vlucht mogelijk is vanaf 8 februari of later. Ik maak meteen mijn keuze maar voel ook direct een tweestrijd opspelen. Eigenlijk is het een cadeautje dat ik langer in Nederland kan blijven! Ik kan iedereen wat langer zien! (Want who knows wanneer ik weer terug kan komen?) En aan de andere kant wil ik zooooo graag weer naar huis! Ik wil me weer compleet voelen, weer goed kunnen slapen, de zon weer zien en de zee kunnen ruiken. Ik wil weer genieten van echte ayran en dürüm, en last but not least… ik wil de armen van mijn man weer om mij heen voelen!

Shit. Balen eigenlijk dit. Wanneer ik het nieuws meedeel krijg ik de opmerking dat het vast fijn moet zijn dat ik nu eerder naar mijn man toe kan. Ja, op zich wel, is mijn antwoord steevast. Maar aan de andere kant ook weer niet! Al voordat ik naar Nederland kwam was de terugvlucht bekend natuurlijk. Dus al meer dan drie maanden heb ik deze datum in mijn hoofd gehad. Ik heb er naar toe geleefd, mijn planning er op aangepast. Dan is het hoe dan ook niet zo fijn dat ik dat nu in eens moet wijzigen!

Een stukje heimwee zal er altijd zijn, náást alle mooie momenten.

Dus, 29 januari vertrek ik weer, om 9.15 uur!

This entry was posted in 3 maanden NL | 2010/2011. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...