Een nieuwe wasmachine & afgelopen week

Ik heb wat leuks te vertellen! We hebben gisteren ein-de-lijk een wasmachine gekocht! Hoera! 😀

Ze brengen het binnen enkele minuten. Ik zit nu al met spanning te wachten. Het is een tweedehands machine maar we hebben evengoed een jaar garantie. Daar ben ik blij mee! Maar als ik de keuze had gehad (met andere woorden, als Sinan naar mij had geluisterd ;)) dan had ik liever voor een kledingkast gekozen. De slaapkamer is echt een ramp en straks mag ik álle kleding gaan wassen omdat het vies wordt door de stof. Liever een kledingkast en wassen met de hand, dan een wasmachine en de kleding langer laten liggen waardoor het vies wordt. Maar goed. We hebben nu in ieder geval één van de twee en daar ben ik allang al blij mee!

Afgelopen week is lekker druk geweest. Maandag, woensdag en vrijdag heb ik natuurlijk weer Turkse les gehad. Ik vind het nog steeds erg leuk en verheug me iedere keer weer op de volgende les. Ik leer echt snel bij maar ik vind het ook nog wel frustrerend wanneer ik woorden niet weet of fouten maak. Ik wil zoals wel vaker te snel en dat gaat gewoon niet. Gisteren heb ik dus om mijzelf te helpen flink wat uren lang op de computer gezeten om een werkwoordenlijst te maken. Het hele woordenboek heb ik doorgespit en de werkwoorden uit mijn leerboek heb ik ook overgenomen. Natuurlijk staan er ontzettend veel in het woordenboek en heb ik niet alles overgenomen. Sommige werkwoorden zal ik sporadisch gebruiken of lijken die heel erg op een ander werkwoord met dezelfde betekenis. Evengoed zit ik nu op zo’n 140 stuks. De lijst zal ik aan de koelkast hangen zodat ik het iedere dag zie. Maar ik moet zeggen dat het opschrijven zelf ook wel heel goed is om de woorden te onthouden.

Wel verbaasde ik me over de spelfouten van de Nederlandse vertaling. Dat waren er nog wel wat en had wel anders verwacht eigenlijk van een woordenboek! Wie weet zitten die fouten ook wel in de Turkse vertaling maar ja, dat zie ik dan natuurlijk niet.

Afgelopen dinsdag was ook gezellig. Mayra en ik hadden in Side op een terrasje langs het water afgesproken met Aranka, Jessica en Nienke. Ook Hollanders die al jaaaaaren in Turkije wonen. We gaan met hen samenwerken voor onze website dus dat is wel erg leuk!

Donderdag was ook heel gezellig. Ik was bloednerveus want de meiden (5 stuks) kwamen bij mij op visite!! Ik had het balkom schoongemaakt zodat we daar lekker konden relaxen in de zon maar toevallig díe dag waaide het ontzettend hard en voelde het daarom koud aan. Dus bleven we maar binnen en vlogen de uren voorbij. Van Ilse had ik nog een heel lief cadeautje gekregen. Een tasje met twee kaarsen en mooie barok onderzetters!

Het hele idee om nog naar Balikesir te gaan gaat helaas niet meer door. Er was een actie waardoor het een stuk goedkoper werd om te gaan. Sinan heeft een kortingskaart en had er nog gebruik van kunnen maken. Ik niet dus moesten we eerst berekenen of ik wel mee zou kunnen. Toen Sinan uiteindelijk de tickets wilde gaan halen bleek de bus voor de hele week al vol te zitten. Volgende week zou wel kunnen maar dan is die actie al afgelopen waardoor het voor ons helemaal onbetaalbaar geworden is.. Dus jammer genoeg geen bezoek aan oma en Sinan’s moeder :(

Gezien we nog niet werken vul ik de rest van de dagen met tennissen, honkballen en boksen op de Wii. De eerste keer dat ik dat deed kon ik de volgende dag bijna niet lopen van de spierpijn! Nu heb ik dat niet meer dus blijkbaar is het toch ergens goed voor mijn spieren :)

Oja. In Nederland is nu de zomertijd ingegaan en normaal gesproken zou dit in Turkije ook het geval zijn. Ware het niet dat er vandaag een heel belangrijk toelatingsexamen afgelegd wordt en de Turkse overheid de studenten tegemoet wilde komen en daarom de zomertijd maar een dagje uitgesteld heeft. Dus.. op dit moment is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Turkije!

En nu ga ik Sinan even helpen want hij moet met de verkoper de wasmachine vier verdiepingen naar boven tillen. Dus ik zal wat ruimte voor ze maken zodat ze de wasmachine zonder problemen het huis in kunnen tillen.

This entry was posted in Gee in Turkije | 2011. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...