Het is gewoon een geweldige ervaring!

Afgelopen week kregen we iedere avond een behoorlijke onweersbui over ons heen. Deze verkoeling was heerlijk maar helaas is het niet zo goed om te duiken. Door het slechte weer komt het zand omhoog, wat het water troebel maakt. Net of je in een dikke mist zwemt! Dat maakt de meeste duikers helemaal niets uit, maar we weten wat je door deze ‘mist’ allemaal niet kan zien. Dus stellen we deze duiken dan uit tot het water weer helder genoeg is.

Nu echter is het weer prachtig weer. De onweersbuien zijn voorbijgetrokken en alles is weer zoals het hoort te zijn. De zon schijnt weer fel en het water heeft de perfecte voorwaarden om een goede duik te maken. De temperatuur van het water ligt rond de 27 graden, wat natuurlijk heel comfortabel is. Het zicht is ook weer goed en des te meer kan je nu genieten van de prachtige wezens die je onder water tegenkomt.

Geweldige ervaring 01

Op het 5 meter duik punt, de locatie waar we het meeste naar toe gaan, kun je nu gegarandeerd de indrukwekkende schildpadden zien. Natuurlijk is dit voor een Discovery Diver een hele ervaring maar voor ook voor de ervaren duiker is het een geweldige belevenis. Wij genieten er iedere dag weer van om ze tegen te komen! De schildpadden zijn er aan gewend om mensen te zien en zijn dus erg relaxed onder onze aanwezigheid.

Daarnaast worden er ook vaak murenes en roggen gespot. Hoewel deze wezentjes toch wat banger zijn en er het liefst snel vandoor gaan.

Ook de octopus wordt graag en veel gezien. Deze veelarmige onderwaterdieren kun je het beste spotten in de nacht, wanneer ze onder de rotsen vandaan komen om te jagen. Nachtduiken is ook zeker de moeite waard voor de duikers die hier de juiste certificaat voor hebben. Dieren die tijdens dage raad verscholen blijven, komen in de nacht tevoorschijn waardoor je ze in al hun pracht kan bewonderen. Dan is de zee in eens een heel andere wereld!

Toch zijn octopussen ook tijdens de dag vaak te zien. Sinan weet precies wanneer een octopus zich onder een rots heeft verscholen en zal wanneer de mogelijkheid er toe is deze aan je tonen.

De grote hoeveelheid vissen die de hele duik met je mee en om je heen zwemmen, maken het geheel compleet.

Geweldige ervaring 02

Duiken is iets wat iedereen kan leren. Je hoeft er geen geoefende zwemmer voor te zijn om te kunnen duiken maar het is natuurlijk wel van belang dat je je comfortabel voelt in het water. Wij zijn er in ieder geval trots op dat we zoveel mensen een prachtige ervaring kunnen geven. Dat we kunnen laten zien dat de zee ons zoveel prachtigs te bieden heeft en ook een stukje bewustwording over het milieu mee kunnen geven.

Het is echt ervaring voor het leven, die je niet meer kan vergeten!

This entry was posted in Gee in Turkije | 2012, Turkuaz Side duikcentrum, Weblog | Pictures included. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...