Karma, the place to be

Terwijl ik de pannenkoekjes met appel, suiker en kaneel aan het bakken was, iets waar ik al een hele tijd trek in had, kwam Sinan thuis. Ik had alle ramen in het huis open gedaan, en de afzuigkap stond op de hoogste stand maar helaas kon ik hier niet mee voorkomen dat het hele huis begon te ruiken. Ikzelf rook ook één en al naar pannenkoek toen ik om 19:00 uur gevraagd werd of ik mee uit wilde met de buuf en een vriendin. Het plan? Gallo drinken in Karma!

Even ging ik terug naar de herinnering waarin ik voor het eerst Gallo proefde. Hmm, een heel aangename wijn, met verse aardbeien en muntblaadjes. Daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen dus een uur later stond ik gedoucht en wel voor de deur van de buurvrouw.

Eenmaal in Karma aangekomen (een prachtig nieuw restaurant aan zee, en ook de duurte van Side) namen we binnen een tafeltje. Met zijn drieën checkte we in op Foursquare, wat er voor zorgde dat we een ‘special’ kregen. Baileys cheese cake! Maar gezien we aan de Gallo zaten, stelde de ober voor om ons dan een schaal verse aardbeien te brengen, waar wij direct mee akkoord gingen.

En zo zaten we dus heerlijk te genieten tot mijn buurvrouw zei dat er twee bekendheden tegenover ons aan een tafel zaten. Ik had de groep al gezien, luidruchtig, dames die als popjes leken met een jaloerse blik zodra één van de mannen even de aandacht schonk aan iemand buiten de groep. En dat bleek veel te gebeuren. Vrouwen vlijde zich tegen hen aan, op de hoop een beetje aandacht te krijgen en op de foto te mogen. Een hilarisch tafereel omdat het mij als nuchtere Hollander niets interesseert. Eén van de twee herkende ik niet eens!

De buurvrouw echter wilde ècht heel graag met 1 van de mannen op de foto. Het bleek de Franse voetballer Pascal van Beşiktaş te zijn.

Toen we naar buiten liepen om naar het toilet te gaan, kwamen we toevallig de andere bekende tegen. Het bleek de komiek Ersin Korkut te zijn die eerder al vaak genoeg op de Turkse tv had gezien. De buuf wilde wel met hem op de foto, en ik kon dus niet overslaan. Het bleek kleinere man te zijn dan ik had gedacht en hij bleef maar grapjes maken over mij. Zelfs toen we eenmaal weer binnen op onze eigen plekken zaten. Af en toe riep hij me wat toe. “Hollandaaa!” “Marihuanaaaa!” (ja ach, zal eens niet hè) en Amsterdam was volgens hem zijn tweede thuis, een plek naar zijn hart. Praatjes, praatjes! :)

Later kreeg de voetballer ons ook in de gaten en vroeg of we bij hen aan de tafel wilde komen zitten. Mij boeide het ècht niet maar mijn twee metgezellen waren lekker aan het grinniken en zagen het helemaal zitten. In tussen had een ober andere dames uitgenodigd om zich bij de groep te voegen dus onze plekken werden bezet voordat wij plaats konden nemen. Dat vond ik niet erg want ik had eigenlijk niet zoveel zin om tussen die jaloerse poppetjes te gaan zitten die keken of ze het liefste je ogen uit wilde prikken met hun vork. Bovendien kregen wij ook het idee dat het gewoon gebruiksvoorwerpen waren van de mannen (If you know what I mean) en anderen zouden dat dus ook makkelijk over ons kunnen gaan denken, wat wat mij betreft dus echt niet hoeft.

Weer wat later en inmiddels na de derde glas Gallo kwam er een betere plek vrij bij de open haard, waar wij wilde gaan zitten. Deze plek was naast de tafel van het inmiddels dronken beroemde gezelschap en hun volgelingen. De dames maakte wat foto’s met de voetballer en zucht oké *ik met de ogen rollend* van mij werd er dan ook maar een foto gemaakt :)

Even later bedacht ik me dat het toch wel héél goede reclame zou zijn als ze bij ons zouden komen duiken (ja ja, marketing hè) en gezien de komiek inmiddels tussen mijn buuf en de andere Turkse vriendin in zat en de voetballer achter hen op de bankleuning, sprak ik ze er dus ook gewoon op aan. (Hij was foto’s van zijn kind aan het tonen en uit zijn jeugd) De voetballer begon er over dat hij dat niet zou durven, want stel dat hem wat zou overkomen? Daarna vroeg hij me of ik mond op mond beademing zou geven aan mensen als zij in medische nood verkeerde. Ik zag al welke kan hij op wilde en maar goed ook want hij dook naar voren en wilde me zoenen! Ik dook snel weg en zei gevat dat ik de mond op mond beademing  wel aan mijn man over zou laten gezien hij de rescue diver is haha! Maar hij had de hint niet door en probeerde het gewoon nog een keer! Gatver! Neeee  nee nee nee nee! Ik ben getrouwd! En als er medische nood was zou ik dat doen, maar DIT wat JIJ doet is HEEL wat anders! Toen begreep hij het, en gaf me een hand bij wijze van excuses. (Achteraf bedacht ik me dat ik hem gewoon een stomp in het gezicht had moeten geven. Dat zou nog eens een grappige krantenkop geweest zijn haha)

Dit was ook wel het sein dat het genoeg was geweest en we besloten om te gaan. Het was echt een heel gezellige avond maar mij werd het maar weer eens duidelijk dat het maar goed is om een nuchtere Hollander te zijn. Heb in mijn leven wel meer bekende mensen gezien en het komt altijd op het zelfde neer. Wat een attitude hebben ze toch! Denken maar dat iedereen automatisch gek op ze zijn, en dat alle vrouwen als bosjes voor ze vallen. Ze zijn heel aanwezig want ja zij zijn beroemd en iedereen wil met ze op de foto! Ik ben geloof ik de enige die niet in de rij stond om een foto met ze te maken. Wel gedaan uiteindelijk maar dat was gewoon op gelegenheid (nou vooruit, ook maar een foto dan). En ja, tuurlijk was het wel leuk :) maar als ik geen foto had gehad, zou ik er echt niet wakker van liggen in tegenstelling tot de vrouwen die als bedwelmd om ze heen hingen in de hoop een beetje aandacht te krijgen. Misschien dat ze daarom juist naar ons kwamen haha. Het is echt een andere wereld, en het was leuk om dat zo te zien maar ik bedank er voor. Heb liever èchte mensen om me heen 😀

Maar Karma , dat is echt een heerlijke plek om naar toe te gaan met goed en met slecht weer. De setting is prachtig en het eten en drinken verdient een 10. En als je gek bent op aardbeien dan moet je echt de Gallo eens proberen. Een heerlijk drankje met een subtiele smaak en niet zo veel alcohol (of de wijn is in ieder geval zo goed dat je dat, en de nawerking, niet zo proeft en merkt) Je kan heerlijk buiten zitten, maar er is ook een overdekte plek waar je heerlijk bij de open haard kan zitten in een heerlijke bank met zachte kussens. Karma is echt the place to be! Vergeet ook niet in te checken op Foursquare met je vrienden wanneer je er bent want ze hebben altijd wel leuke specials. Van korting op je rekening tot gratis desserts 😉

 

This entry was posted in Gee in Turkije | 2013. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...