Mijn eerste duik van 2013!

Gisteren kwamen Willie en Wicher langs met hun zoon Erik en kleindochter Annemiek. Erik en Annemiek hebben beide een duikcertificaat en wilde tijdens hun vakantie graag duiken. Dus besloot ik gezellig met ze mee te gaan omdat ik ook nog niet gedoken had! Mijn eerste duik van het jaar stond eerder al in de planning maar dat kon helaas niet doorgaan wegens het slechte weer. Gisteren was het weer perfect dus ik moest er ook aan geloven. De zon was heel warm maar het water nog niet, dus dat hield me vooralsnog een beetje tegen, gezien de koukleum ik ben!

De duik begon in ieder geval al goed. Het water was zo helder dat we de bodem vanaf de boot goed konden zien. En op de heenweg zagen we een kleine schildpad boven komen wat natuurlijk al super leuk was om te zien. Eenmaal op de duikplek aangekomen bleek Sinan zijn vinnen vergeten te zijn dus kregen Erik en Annemiek een extra boottochtje van de zaak, want die vinnen moesten toch echt opgehaald worden 😉 Gelukkig was het niet ver!

Toen we eenmaal gereed waren en ik van de boot af sprong, merkte ik pas hoe KOUD het was. Het was dan wel 19 graden maar het voelde eerder als 10 graden aan haha. En dat met een longsuit èn een shortie om me warm te houden. Gelukkig wende ik al snel.

Onder water hadden we een goed zicht maar helaas waren er nog niet zoveel vissen aanwezig. Het is pas het begin van het seizoen dus ze weten nog niet dat er bij ons wat te halen valt.

De duik werd echter wel een succes want tegen alle verwachtingen in zagen we drie grote Caretta Caretta’s! Normaal gesproken is het voor hen nog te koud en komen ze pas over een maand hier naar toe wanneer de temperatuur van het water warmer is. (En dat gaat snel! Nu is het dan nog ‘maar’ 19 graden, maar later in het seizoen is het water tot zo’n 33 graden! Dan heb je geen shorties meer nodig maar kun je lekker in je t-shirt duiken)

Nu zijn we een dag verder en zit ik met een fijne verkoudheid waardoor ik de wrakduik naar 25 meter verstek moet laten gaan. Maar dat vind ik niet zo erg. Komende week hebben we nog enkele keren een wrakduik en het water was toch ietsje te koud nog, dus al helemaal op die diepte!

Al met al, was mijn eerste duik van het seizoen super. Ik heb weer genoten en het is altijd geweldig om die majestueuze wezens te zien. Zo groot, en relaxed! Echt van die dudes zoals in mij favoriete animatiefilm Finding Nemo. I really love them!

This entry was posted in Gee in Turkije | 2013, Turkuaz Side duikcentrum, Weblog | Pictures included. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...