Toeristen: We hebben jullie nodig!

Er zijn verschrikkelijke dingen gaande in Turkije. Daar is iedereen inmiddels wel achter ondanks de censuur van de Turkse overheid. De berichten in de media zijn goed, want mensen krijgen te zien wat er daadwerkelijk aan de hand is. De keerzijde is echter dat mensen bang worden en hun vakantie om boeken. Wat desastreuze gevolgen heeft voor de toeristische sector in Turkije.

Eerder heb ik het volgende bericht in het Engels online gezet, dat inmiddels door vele mensen is gedeeld. Ik hoop met heel mijn hart dat jullie willen helpen om Turkije een positieve boost te geven. Want het was, is en blijft een prachtig land met hardwerkende mensen die hun uiterste best doen om jou een geweldige vakantie ervaring te geven. De Turken zèlf zijn het probleem ook niet. Zij willen alles in vrede doen! Ikzelf woon nu 4 jaar in Turkije en heb me geen enkel moment onveilig gevoeld. De Turken zijn allen hartelijke mensen en dat moet ook niet vergeten worden! Turkije is het perfecte vakantieland! De protesten die aanwezig zijn, worden over het algemeen niet in de toeristische gebieden gehouden maar in de binnenstad, waar weinig tot geen toeristen zijn. Istanbul is even een ander verhaal omdat het daar begonnen is, maar wanneer je niet bewust de protesten opzoekt, is er echt niks aan de hand.

Lieve mensen in de wereld. Sinds een week lees, hoor en zie je over de protesten in Turkije en de meesten van jullie zijn het ermee eens dat de Turkse mensen legitieme protesten maken. Maar ondanks dat, wijzigen jullie nu je vakantie, boeken jullie deze om, omdat jullie denken dat het gevaarlijk is hier.

Maar met heel mijn hart vraag ik: Annuleer je vakantie naar Turkije alsjeblieft niet! Kom naar Turkije zoals je van plan was te doen! Ik kan met een gerust hart zeggen: Ja, het is hier veilig. Turkije is nog steeds een prachtig land met hardwerkende mensen die proberen om jou de beste vakantie te geven die je kan krijgen!

Erdoğan vernietigd wat hij heeft opgebouwd, dat is zonde.. Maar JIJ kan ons helpen om door te gaan met de opbouw. Ja, we hebben je nodig als onze toerist. Toerisme is een zeer belangrijke sector voor Turkije en denk eens aan al de gezinnen die niet in staat zullen zijn om hun familie te steunen als er geen toerisme is. Het niet hebben van  toerisme heeft desastreuze gevolgen voor de mensen!

Ik ben niet Turks. Maar ik woon in dit prachtige land sinds 4 jaar. Ik kan zien hoe het invloed op de mensen heeft wanneer het toerisme naar beneden gaat. Het heeft ook invloed op mijn eigen familie. Dus onthoud waar de protesten om gaan. Dat de Turkse burgers goede mensen zijn met het hart op de juiste plaats.

Turkije IS veilig. Voor mij èn voor jou. Dus wees niet bang voor hetgeen wat er nu aan de hand is. Kom, geniet en ontspan! Turkije is een fantastisch land voor je welverdiende vakantie! Daar is helemaal niets aan veranderd.

Ik dit ondertekenen namens de toeristische sector, vreedzaam en met liefde!

 

 

This entry was posted in Gee in Turkije | 2013. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...