Puur genieten

Twee dagen terug was een dag die afgesloten kon worden met het kopje “puur genieten”. De reden dát we zo konden genieten was niet zo leuk (duiken moesten gecancelled worden wegens slecht zicht en veel wind) maar we lieten dit vervelende gevoel maar even varen en besloten om er een mooie dag van te maken. Meer konden we toch niet doen!

Het begon eigenlijk de avond er voor al, toen we bij de buren op het balkon gezellig wat gingen drinken. Heerlijk op grote kussens, met andere vrienden die in Alanya wonen en over gekomen waren. We hadden besloten dan de rest van onze ‘gang’ dan ook maar uit te nodigen dus uiteindelijk zaten we tot in de late uurtjes te genieten van glaasjes vodka en diepgaande gesprekken. (En ja, ik heb geleerd van mijn laatste hangover avontuur dus na 1 glas vodka ging ik lekker over op non-alcoholische drank)

Om 2:30 uur vond ik het wel genoeg geweest en dook ik mijn bed in. Heerlijk om gewoon naar de woning er naast te kunnen lopen 😉 De airco hadden we eerder al aangezet dus de slaapkamer was lekker fris!

De volgende ochtend hadden we wel een duik maar deze werd dus afgelast wegens het weer. Daarom zijn we nog maar even verder gaan slapen en om 11:00 uur gingen we met de hele groep op stap om te ontbijten. Na het uitgebreide ontbijt gingen we weer naar huis en hebben we de rest van de dag in het zwembad gelegen! Ik genoot er natuurlijk van maar ik genoot er vooral van om Sinan zo onbezorgd te zien. Ik heb vreselijk om hem moeten lachen. Hij veranderde echt in een kwajongen met zijn streken en de andere mannen deden net zo hard mee.

Toen de jongens uiteindelijk het water uit gingen, bleven wij meiden nog even rond dobberen met een drankje in onze hand. We vonden dat de dag dan ook maar leuk afgesloten moest worden dus deden de mannen snel wat boodschappen en hebben we daarna samen gegeten. Ik was echt doodop toen ik uiteindelijk naar bed ging. Sinan ook, maar beide konden we geen oog dicht doen. Heel raar. En ook heel vervelend want de dag er na moesten we ook weer vroeg op! Nog een dagje vrij zou lekker geweest zijn maar dat kan natuurlijk niet 😉

Gisteren was ook een dag die leuk afgesloten is. De dag zelf vond ik nogal vervelend verlopen met irritante klanten (denken dat ze alles kunnen maken en korting kunnen eisen). In de avond hadden we een BBQ bij Deniz die bij ons werkt. Hij heeft een dochtertje van 4 die nooit iets moet hebben van andere vrouwen. Maar na 10 minuten kreeg ik al haar speeltjes te zien (vooral Spongebob) en heeft ze de rest van de avond naast me gezeten en hebben we heerlijk met elkaar gekletst. Dit dametje mag dan wel 4 jaar zijn maar omdat het een gemixt gezin is (Russische moeder, Duits-Turkse vader) verstaat ze haar talen goed. Moeiteloos switcht ze van Turks, naar Duits en Russisch en ook een enkel woordje Engels kan ze prima. Ik vind het geweldig in ieder geval en droom er al van dat ons hopelijk toekomstige kind ook zo’n ‘multilingual’ zal worden!

“Wanneer gaan jullie een kindje maken?” was overigens ook een vraag die (natuurlijk) weer voorbij kwam. Sinan blijft altijd 5 jaar zeggen, dus daar moeten we het nog maar eens goed over hebben 😉

This entry was posted in Gee in Turkije | 2013. Bookmark the permalink.

4 Responses to Puur genieten

 1. anna pross says:

  Hoe is je turks nu? Kan je je nu redden in een groep waarin alleen turks gesproken wordt

  • DigiGee says:

   Ja dat gaat best goed. Ligt er wel aan of ik moe ben of niet. Als ik echt moe ben dan gaat er ook echt niks meer in haha. Ik begrijp het meeste wel, alleen spreken is toch een ander verhaal. Dan moet ik soms nog te lang nadenken en heeft antwoorden geen zin meer. Dus ik kan bijna alle gesprekken wel goed volgen, maar moet er nog wat meer aan werken om het wat sneller te spreken :) Al zijn er uitzonderingen natuurlijk. De onderbuurman spreekt zo snel, wat hij ook zegt, ik snap hem nooit!

 2. margot says:

  Wat heerlijk dat jullie het werk af kunnen wisselen met gezamelijk genieten met zo’n fijne vriendenkring. Kersen op de slagroomtaart.;-)

Geef een reactie...