Einde seizoen!

Al ruim een week spookte het in mijn hoofd rond dat ik nu echt weer eens een nieuw weblog bericht moet gaan schrijven, en nu heb ik daar eindelijk de tijd voor. Nou ja, tijd had ik eerder ook wel maar de zin was er niet echt 😉 Dat heeft er alles mee te maken dat het seizoen voorbij is. En dat maakt erg lui. Vooral in de eerste weken!

In de tussentijd is er echt al weer een hoop gebeurd. Het seizoen is voorbij, en het is echt voorbij gevlogen. Echt helemaal klaar zijn we echter nog niet. Vandaag zijn we geweest om op te ruimen en we zullen er wel nog wat vaker heen gaan de komende week. Het hotel Asteria Sorgun Resort bestaat overigens niet meer. De eigenaren hebben het terug genomen dus wederom krijgt het hotel een andere naam. Dat zal ik dus ook overal aan moeten gaan passen, maar dat is een klusje voor later!

In de tussentijd hebben we natuurlijk ook een hoop leuke dingen gedaan. We zijn naar Köprülü Kanyon geweest wat zo’n 1,5 a 2 uur rijden bij ons vandaan ligt. De reis er naar toe is heel mooi, omdat je echt een geweldig uitzicht hebt wanneer je door de bergen gaat. Je maakt alleen veel bochten, en dat resulteerde in flink wagenziek zijn. Dat verdween op slag weer toen we aan kwamen op locatie. We verbleven een nachtje in een pension (Perge Pension) met vrienden van ons. De omgeving is echt zó mooi, je kijkt je ogen uit. Ook is het water belachelijk blauw. Prachtig om te zien, maar het leek bijna onwerkelijk 😀

Na terug komt hadden we enkele dagen om te relaxen thuis, daarna gingen we weer op pad. Deze keer naar een plek waar ik al erg lang heel graag naar toe wilde: Cappadocia (of in het Turks: Kapadokya) De reis was erg lang (zo’n 8 uur) dus ik was blij dat we enkele dagen bleven. Het hotel (Pacha Hotel) was erg mooi. De kamer had een hoog  plafond en ik was erg blij met de centrale verwarming, omdat het in die regio een stuk kouder is dan in Side. Dat was dus wel even een omschakeling. We waren met een groepje van totaal 8 dus toen de mannen gingen kaarten, gingen wij, de vrouwen, er een girlsnight van maken.  Omdat het hotel in het center lag, hoefde we maar een paar meter te lopen om bij een bar te komen. Echt heel laat konden we het niet maken want de volgende dag zouden we zoveel mogelijk dingen gaan bezichtigen. Als je niet zo veel tijd hebt, moet je die tijd zo nuttig mogelijk besteden natuurlijk 😉

Kapadokya was echt geweldig en ik kan het iedereen aanraden. De ballonvlucht is eigenlijk iets wat je echt niet moet missen maar wij vonden het aan de dure kant. (150 tl per persoon, en kregen nog wel korting, maar 125 p.p. konden wij gewoon niet missen) Dus hebben we andere dingen gedaan :) Het open lucht museum is de moeite waard en wat je ook echt niet moet missen is Underground City. Ikzelf vond het geen prettig idee om zo diep onder de grond te lopen, met wat minder zuurstof dan je gewend bent en dan ook nog eens in lage smalle gangen. Het gaf me een benauwend gevoel! Evengoed vond ik het enorm interessant om te zien, maar was toch wel blij toen we weer in de zon stonden 😉

Foto’s van beide trips zal ik later nog online zetten in een fotolog, maar vrienden op Facebook hebben ze natuurlijk al gezien in de albums daar :)

En nu? Het duikcentrum is nog niet helemaal klaar dus daar zullen we, zoals geschreven nog wel een paar keer naar toe gaan. Verder ben ik ook  nog steeds bezig met mijn Turkse cursus, waar ik tweemaal per week naar toe ga. Tevens heb ik twee andere cursussen die op me liggen te wachten, en de Turkse cursus van het NHA moet ik ook maar eens af gaan maken. Verder moeten er deze winter natuurlijk ook al voorbereidingen gemaakt worden voor komend seizoen. Tevens heb ik een aantal websites te maken en aan te passen. De site van Turkuaz Side duikcentrum krijgt een make over, alsmede de website van Turkije-Hulp. Ook de site van de tattoo shop in Side, die ik gemaakt had, krijgt een nieuw jasje en hopelijk kan ik deze winter ook nog wat websites bouwen tegen betaling. Geen tijd om mij te gaan vervelen dus! Want naast al deze dingen, is het nu ook de tijd om vriendinnetjes te zien en natuurlijk moet ik mijn filmverslaving ook weer even voeden. (Was ik overigens al mee begonnen. In twee dagen tijd alle Twilight films gekeken en nieuwe films liggen al op me te wachten. Yay!)

This entry was posted in Gee in Turkije | 2013. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...