ENS: Earthquake Notification Service

Een tip die voor iedereen handig is. Voor jezelf om de activiteiten in eigen land in de gaten te houden, of in het land waarnaar je toe verhuisd bent/gaat verhuizen/op vakantie gaat, maar ook voor jouw familie of vrienden die jou in die regio willen volgen.

De ENS. Earthquake Notification Service.

Wat is het?
De Earthquake Notification Service (ENS) is een gratis service waarmee je geautomatiseerde notificatie emails ontvangt wanneer er aardbevingen zijn in je omgeving.

Wanneer je een nieuw account aan maakt, staat deze standaard op het ontvangen van meldingen over aardbevingen met magnitude 6.0 of hoger.

Je kunt het echter geheel naar eigen wens aanpassen. Je kan meerdere profielen aanmaken waarbij je aangeeft waar je meldingen over wil ontvangen. In mijn geval alleen Turkije.

Daarna stel je in waarvan je een melding wil ontvangen. Deze staat standaard op:

Overdag: 6.0 (en hoger)
’s Nachts: 6.5 (en hoger)

Beide  heb ik op 4.0 (en hoger) gezet.

Je ontvangt zodra er zich een aardbeving voordoet een e-mail met alle gegevens. (voordat je je aanmeldt kun je ook een testmail naar jezelf sturen zodat je kunt zien hoe zo’n e-mail er dan uit ziet)

Wat nog meer?
Je kan het zo instellen dat je alleen op gezette tijden bericht ontvangt, en je kan deze naar meerdere adressen laten sturen. ENS kan zelfs tekst notificaties sturen naar je mobiele telefoon.

Ook kun je aangeven of naschokken wel of niet meegerekend moeten worden. Hiernaast zijn er nog andere mogelijkheden die ik niet genoemd heb, maar je begrijpt dat het wel de moeite waard is.

In de helpsectie van de website kun je uitgebreide informatie vinden (Engels).

Andere mogelijkheden behalve de ENS
Er zijn meer mogelijkheden. Alle opties kun hier op een rijtje zien. De mogelijkheden zijn onderandere Tweet Earthquake Dispatch waarbij je de twitter accounts @USGSted en @USGSBigQuakes kunt volgen.

This entry was posted in Aardbevingen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie...